valstadagen_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Del2: Misstänkta mutbrott anmäldes inte

På onsdagen sändes Uppdrag Granskning, Peabs affärer i Sigtuna kommun granskades och ett upplägg mellan Socialdemokraterna och en lokal företagare.

centrum_artikel_host

Peab gjorde en egen internutredning om situationen i Sigtuna mellan åren 2005-2015. I den ska uppgifter om mutbrott och bokföringsbrott ha framkommit enligt Uppdrag granskning. Trots det så gjordes inga polisanmälningar och Peab valde att inte medverka nämnvärt i Uppdrag Granskning, inte heller Peab Bostads tidigare VD Tomas Andersson ville medverka.

Uppdrag granskning visade upp att Peab fick byggrätter i kommunen mot att den syrisk-ortodoxa församlingen gynnades samt fotbollsklubben Valsta Syrianska. I gengäld ska många ur den Syrisk-ortodoxa församlingen ha röstat på Socialdemokraterna som vann valet 2010 stort trots att man backade i hela landet.

Valsta Syrianska, då en klubb i Division 1 och 2, sponsrades med uppemot tio miljoner kronor, man fick klubbstugan bekostad, Midgårdsvallen byggdes åt kommunen som Valsta Syrianska använde.

Uppdrag Granskning visade också upp att Peab fick förtur på byggrätter åt SigtunaHem, något kan ha inneburit att kringå LOU, Lagen om offentlig upphandling. Både Anders Johansson, numera Sandén, och den lokale företagaren, nekar till att ha fått mutor och fördelar. De ska heller inte ha deltagit i någon hemlig pakt.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

Wenngarns_cafe_helsida
ica_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

valstadagen
nrh_sigtuna
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

mp_helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
centrum_outsider_host
mp_outsider
pantamera_out
valstadagen_outsider
joes_outsider
ica_outsider
student_outsider
connys
wenngarn_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider