centrum_panorama_hostshopping
Brunt vatten ur kranen hos en villaägare i centrala MärstaFoto: Insändarbild

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

centrum_artikel_host

Boende i centrala Märsta fick sig en chock i morse när de skulle duscha eller koka kaffet. Ur kranen kom nämligen brunt vatten.
– Man vill ju veta om detta är giftigt, sa en lärare till märsta.nu

Enligt Sigtuna Vatten & Renhållning var allt dock i sin ordning då det missfärgade vattnet berodde på underhållsspolning i gatan. Något som sker enligt planerat, en gång i månaden.
– När vi underhållsspolar och hastigheten på vattnet i ledningarna ökar, så kan rostavlagringar på insidan av rören släppa och får till följd att vattnet kan bli gul/brunaktigt. För att avhjälpa problemet så har vi bett abonnent att spola i kranen tills vattnet klarnar. Vi har även skickat ut en rörnätstekniker för att kontrollera och eventuellt spola vattnet i gatan, förklarar Håkan Stallman, chef för rör och driftnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider