centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Därför tillåts fyrverkerier i kommunen

Flera av länets kommuner hat infört fyrverkeriförbud men i Sigtuna är det ok, dock måste man vara en mil från Arlanda.

centrum_artikel_host

Sveriges Radio rapporterar om att flera av länets kommuner infört fyrverkeriförbud, bland annat Upplands Väsby.
– Fyrverkerier är festliga när de används rätt, men används de fel kan de leda till skada”, säger kommunalrådet i Upplands Väsby, Oskar Weinmar (M), enligt SR.

I Sigtuna finns inga restriktioner gällande fyrverkerier utöver det som föreskrivs i lagen. Sigtuna har utrett frågan och landat i att det är för stor inskränkning i den enskildes frihet att ändra i de lokala ordningsföreskrifterna för den saken. Dock råder fyrverkeriförbud inom en mils radie kring Arlanda vilket gör att delar av Märsta, Husby, Trosta och Odensala omfattas.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

connys_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
brobygget_outsider