centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

Därför kan det ta tid att få besked om avhopparverksamhet

Nyligen rapporterades att det tog lång tid för kriminella som hoppar av att få beslut av kommunen, men Sigtuna kommun hävdar att det är en process som tar tid.

centrum_artikel_host

En person som ville hoppa av kriminalitet sökte stöd av Sigtuna kommun som skulle utreda om det var möjligt för honom att bevilja stöd. Men hanteringen tog tid och personen väntade på besked kring jul som aldrig kom.

Sigtuna kommun skriver på sin hemsida att det finns en samverkansöverenskommelse tillsammans med polisen där man ska prioritera arbetet för att minska risken att ungdomar rekryteras av kriminella nätverk men också att ge stöd till individer som vill lämna kriminella miljöer. De som vill hoppa av en kriminell bana tar kontakt med kommunen och därefter görs en ansökan som bedöms i samråd med polisen. Stöd och insatser kan ges tillsammans med polis, brottsofferjour. Därför tar besluten olika lång tid för de som söker.

Klicka här för att läsa mer om avhopparverksamheten

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

karnkraft_m_topp
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

joes-helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

pantamera_avc_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

ica_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

seniordag_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
swedol_outsider
seniordag_outsider
ica_outsider
joes_outsider
connys
centrum_outsider_host
nrh