valstadagen_pan
Foto: Sigtuna kommun

Därför kan det ta tid att få besked om avhopparverksamhet

Nyligen rapporterades att det tog lång tid för kriminella som hoppar av att få beslut av kommunen, men Sigtuna kommun hävdar att det är en process som tar tid.

centrum_artikel_host

En person som ville hoppa av kriminalitet sökte stöd av Sigtuna kommun som skulle utreda om det var möjligt för honom att bevilja stöd. Men hanteringen tog tid och personen väntade på besked kring jul som aldrig kom.

Sigtuna kommun skriver på sin hemsida att det finns en samverkansöverenskommelse tillsammans med polisen där man ska prioritera arbetet för att minska risken att ungdomar rekryteras av kriminella nätverk men också att ge stöd till individer som vill lämna kriminella miljöer. De som vill hoppa av en kriminell bana tar kontakt med kommunen och därefter görs en ansökan som bedöms i samråd med polisen. Stöd och insatser kan ges tillsammans med polis, brottsofferjour. Därför tar besluten olika lång tid för de som söker.

Klicka här för att läsa mer om avhopparverksamheten

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

ica_helsida
mp_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

centrum_host_helsida
nrh_sigtuna

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

elon_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
ica_outsider
connys
wenngarn_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
valstadagen_outsider
joes_outsider
mp_outsider
pantamera_out