centrum_panorama_hostshopping
Pusselbiten i närheten av HamnplanFoto: Sigtuna kommun

Därför finns det pusselbitar

Har du sett några pusselbitar i kommunen? Du är inte ensam, dessa bitar är början av en vandringsled mellan Sätunaparken och Hamnplan i Sigtuna.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har placerat ut skulpturer i form av större pusselbitar vid tre platser i kommunen. Idén kommer från lokala konstnären Ann-Sofie Sidén som växte upp i kommunen och bland annat ställt ut på Moderna Museet, London, Paris och Wien. Konstverken har placerats ut på några platser i kommunen och är början på en vandringsled mellan Sätunaparken och Hamnplan via Steningehöjden. Konstverken växer fram i etapper och kommer kompletteras med ljussättning och informationsskyltar. Den så kallade pusselleden kommer att binda samman Märsta och Sigtuna. När konstverket är helt klart så kommer man att kunna ta del av dem med en digital karta med tillhörande berättelser.

Läs mer om projektet här

centrum_host_helsida
sigtunakampen_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host