centrum_panorama_hostshopping
Marie Axelssons bilder från bryggorna.Foto: Marie Axelsson/Facebook

Därför dröjer lagningen av bryggorna

De trasiga bryggorna på strandpromenaden som blivit en valfråga kan inte lagas hur som helst utan kräver speciell kompetens.

centrum_artikel_host

Det var för några veckor sedan som oppositionsrådet Marie Axelsson (S) kritiserade Moderaterna för att inte laga bryggorna i kommunen, trots att Moderaterna styrt i enbart 10 månader. Men frågan är inget politiskt stoff enligt Sigtuna kommun som publicerat en redogörelse på sin Facebooksida.

Det enkla svaret till varför de inte lagats är helt enkelt att det kräver speciell kompetens och det är ytterst få som har den kompetensen. Kommunen har dock kontakt med ett företag som kommer att laga bryggorna. Dessvärre är trycket hårt på det aktuella företaget och det kommer dröja till efter sommaren tills något blir gjort.

Orsaken till att bryggorna gick sönder var den hårda vintern med rivande isflak som utsatte bryggorna för påfrestningar som de inte klarade av. Bryggan vid minigolfen går att gå ut på men trädäcket kan inte beträdas, på bryggan längre västerut är det beträdelseförbud.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider