kommun_skoterska

Därför dröjer avgifterna

Sigtuna kommun skulle ha infört avgifter till laddstationerna i måndags men betalningssystemet togs inte i drift.

centrum_artikel_host

Turerna går vidare med avgifter på laddningsstationer för elbilar. Sigtuna kommun har aviserat avgifter i flera månader och även gått ut med skarpa datum för när avgifter ska tas ut och en prisbild. Det senaste datumet var i måndags, men redan på måndagsmorgonen nåddes märsta.nu av information om att det fortfarande var gratis att ladda.
– Vi hade en överenskommelse med vår leverantör om att betalningssystemet för laddstolparna skulle vara i drift den 10/10. Som vi alla blivit varse har de inte kunnat leverera vad de utlovat. Det nya budet vi fått från leverantören är att det ska komma igång under måndagen 17/10, meddelar Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson.

Läs mer: Avgifter införs på måndag

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

connys_helsida
nrh_sigtuna

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

moderat_fokus_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

centrum_host_helsida
joes-helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

pantamera_avc_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

defacto_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

hockeyskola_helsida
sap_sep23_helsida
adhd_kommun

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
nrh
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
kommun_skoterska_outsider
centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
kommun_adhd_outsider
connys
swedol_outsider
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem