socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Genrebild

Därför blir det fiskeförbud i Garnsviken

Som märsta.nu kunde rapportera för ett par veckor blir det fiskeförbud i Garnsviken från 1 april till 15 juni. Anledningen är att gösen ska kunna leka under perioden.

centrum_artikel_host

Havs- och vattenmyndigheten (HaV) har nyligen fattat beslut om nya fiskeregler, vilket påverkar fisket i Stockholms län. Totalt har tio nya fredningsområden införts, där syftet är att främja livskraftiga fiskbestånd och en hållbar fiskerinäring. Länsstyrelsen, som aktivt arbetar för att uppnå dessa mål och bidrar med underlag till förvaltningen av fisket, har varit delaktig i beslutsprocessen.

Ett av de nya fredningsområdena finns i Garnsviken vid Sigtuna, beläget i Mälaren. Inom detta område råder ett totalt fiskeförbud från 1 april till 15 juni. Garnsviken är känt som ett viktigt lekområde för fisk, men har tidigare upplevt problem relaterade till fisket.

Henrik C Andersson, länsfiskekonsulent på Länsstyrelsen Stockholm, understryker vikten av det nya fredningsområdet och det intensifierade fisketillsynsarbete som planeras för 2024. Samarbetet med Sigtuna fiskevårdsförening har resulterat i bidrag för att förstärka övervakningen av fisket. Dessa åtgärder förväntas bidra till att stärka gösbeståndet i den aktuella delen av Mälaren och säkerställa en hållbar utveckling av fisket i regionen.

connys_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out