centrum_panorama_hostshopping
Skånela IF vann till slut helas USM. Foto: Insändarbild/Skånela IF

Damjuniorerna vann USM

Skånelas damjuniorer svarade för en bragd då man på söndagen vann både semifinal och final i USM: - Vi var inte favoriter när vi kom hit men vi är ett jävla lag som krigar. Vi ger aldrig upp oavsett om vi ligger under eller leder. Detta är verkligen en lagprestation, säger tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg till svenskhandboll.se

centrum_artikel_host

Skånelas damjuniorer har två av landets hetaste talanger i målvakten Gracia Zomi Axelsson och Kristin Thorleifsdottir framåt. De båda var en strakt bidragande orsak till att Skånela på söndagen besegrade Nacka i semi och därefter Tumba i finalen. Givetvis fick Skånela med både Zomi Axelsson och Thorleifsdottir i turneringens All star team.
– Kristin får ta en hel del ansvar men en mer lagspelare hittar du inte. Hon pushar dem yngre och hjälper dem så tillsammans blir vi starka. Det är också speciellt för tjejerna att få avsluta säsongen med ett guld. Det är sista gången för många av dessa i USM sammanhang och det går inte att få ett bättre slut, säger tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg till svenskhandboll.se

Skånelas start som gav 3-0 visade sig bli tungan på vågen då lagen sedan följdes åt hela matchen, i paus var det 10-0 och till slut 17-16 till märstalaget. Under 3-4 minuters spel räddade Axelsson Zomi allt vilket gav Skånela chans öka på. När Tumba sedan inte kommer ikapp är saken biff.

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

pantamera_avc_helsida
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

connys_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
klara_outsider
brobygget_outsider