sap_feb_pan
Utfart från Ölsta innan förberedelserna startade.Foto: Daniel Iskander
Cirkulationsplatsen när den blir klarFoto: Illustration/Trafikverket

Dålig sikt förbi Steningehöjden/Ölsta

Boende i Ölsta/Steningehöjden klagar över att det är skymd sikt vid utfarten till väg 263: - Betongbarriärerna kom upp i samband med att vi lade ut massor för att förbelasta marken för att ta ut sättningar innan byggnationen kommer igång. Dessa massor kommer att tas bort i samband med att byggnationen kommer igång.

centrum_artikel_host

I mellandagarna inträffade en trafikolycka vid korsningen väg 263 Ölsta/Steningehöjden. En person fick uppsöka sjukhus för kontroll. Enligt boende i området är det problematiskt med sikten vid båda utfarterna från Steningehöjden och Ölsta.
– Det står högar med sten och betongsuggor, man måste åka ut en bit i vägen för att se trafiken, om det är en bil jämsides ser man inte alls vad som kommer, dessa suggor och sten som Trafikverket radat upp har stått där en tid utan att arbetet kunnat starta.

Linnéa Ljung är projektledare på Trafikverket, hon skriver i mail till märsta.nu att man lade ut material för att förbelasta marken. I samband med att bygget kommer igång ska massorna tas bort. Det ska byggas en rondell i korsningen då den är trafikfarlig på grund av ett stort antal fordon som åker in och ut till Steningehöjden/Ölsta.
– Vi håller just nu på att teckna kontrakt med en entreprenör och planerar för att byggnationen ska komma igång i feb/mars. Så länge vädret är med oss, säger Linnéa Ljung till märsta.nu

steningekompani_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
spedition_helsida
connys_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

fritidsbanken_sportlov

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

funkisfest_helsida
sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

foraldranatverk_helsida
skridskodisco_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

foraldranatverk_outsider
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
skridskodisco_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
nrh_sigtuna
connys
stentekompani_outsider