centrum_panorama_hostshopping
Utfart från Ölsta innan förberedelserna startade.Foto: Daniel Iskander
Cirkulationsplatsen när den blir klarFoto: Illustration/Trafikverket

Dålig sikt förbi Steningehöjden/Ölsta

Boende i Ölsta/Steningehöjden klagar över att det är skymd sikt vid utfarten till väg 263: - Betongbarriärerna kom upp i samband med att vi lade ut massor för att förbelasta marken för att ta ut sättningar innan byggnationen kommer igång. Dessa massor kommer att tas bort i samband med att byggnationen kommer igång.

centrum_artikel_host

I mellandagarna inträffade en trafikolycka vid korsningen väg 263 Ölsta/Steningehöjden. En person fick uppsöka sjukhus för kontroll. Enligt boende i området är det problematiskt med sikten vid båda utfarterna från Steningehöjden och Ölsta.
– Det står högar med sten och betongsuggor, man måste åka ut en bit i vägen för att se trafiken, om det är en bil jämsides ser man inte alls vad som kommer, dessa suggor och sten som Trafikverket radat upp har stått där en tid utan att arbetet kunnat starta.

Linnéa Ljung är projektledare på Trafikverket, hon skriver i mail till märsta.nu att man lade ut material för att förbelasta marken. I samband med att bygget kommer igång ska massorna tas bort. Det ska byggas en rondell i korsningen då den är trafikfarlig på grund av ett stort antal fordon som åker in och ut till Steningehöjden/Ölsta.
– Vi håller just nu på att teckna kontrakt med en entreprenör och planerar för att byggnationen ska komma igång i feb/mars. Så länge vädret är med oss, säger Linnéa Ljung till märsta.nu

moderat_pan_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Kultur & Nöje På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

pantamera_avc_helsida
oppethus_helsida_2023
humbacken_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh
connys
oppethus_agy_2023_outsider
humbacken_outsider
pantamera_out
swedol_outsider