vinter_pan
Foto: Lifelab

Dagsböter för falskt covid-19-test

En man från Södermanland döms för att ha visat upp ett falskt negativ covid-19-test i samband med utresa från Arlanda.

centrum_artikel_host

Det var i februari i år som mannen i samband med en utresa visade upp en qr-kod i incheckningen. Koden gick dock till en helt annan person som hade testat sig negativ för covid-19. Mannen uppgav i rätten att han inte reflekterade att det var fel namn i intyget, han hade inte betalat en resa på 4500 och taxi till Arlanda på 1000 kronor om han misstänkt att testet inte var hans. Den aktuella kliniken uppger att han inte testat sig vid det aktuella tillfället. Han döms nu för brukande av falsk urkund till villkorlig dom och dagsböter på totalt 2000 kronor.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

vinter_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

nrh_sigtuna
slottsby_helsida
oppethus_dec

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

ica_helsida
storemore_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

connys_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
nrh
pantamera_out
connys
slottsby_outsider
storemore_out
ica_outsider
swedol_outsider
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_out