centrum_panorama_hostshopping
Bygdens dagar på Österby gård 26-27 majFoto: Insändarbild

Dags för Bygdens dagar

Bygdens dagar arrangeras av Haga Hembygdsförening för femte året och för fjärde året tillsammans med Österby gård: - Vi jobbar mycket med utveckling av landsbygden. Både med att göra aktiviteter som gynnar företagare på Sigtunahalvön men även med frågor som säkrare vägar, cykelvägar och busshållsplatser, berättar Annika Östervall, ordförande.

centrum_artikel_host

Bygdens dagar äger rum på Österby gård 26-27 maj mellan 11-16 där kan besökare träffa lokala företagare, titta på gårdens djur och lantbruksmaskiner. Österby gård kommer ha sin butik öppen och man kommer kunna besöka ladugården där lokala företagare säljer allt möjligt från grönsaksplantor och hantverk till bröd och sylt.

Massor med aktiviteter
Helgestabodarnas stuteri kommer också att stå för ponnyridning och Sigtuna-Knivsta veteranmotorklubb kommer på besök med gamla veteranbilar att titta på. Ordförande för föreningen är Annika Östervall, hon hälsar att det kommer att finnas kakbuffé och grillad hamburgare och korv som producerats på Österby gård. För barnen finns det bland annat en fiskdamm eller om man kanske vill lära sig tova med ull från gårdens får.

Ska gynna lokala företagandet
Det är femte året som Haga Hembygdsförening arrangerar bygdens dagar, för fjärde året tillsammans med Österby gård. Tanken med bygdens dagar var att gynna lokala företagare och skapa nätverk:
– Vi sökte EU-pengar från Leader Upplandsbygd för att kunna genomföra ett antal projekt. Bland annat Bygdens dagar. Vi har också fått pengar för att starta ett äppelmusteri, ta fram en karta med lokala företag och kulturhistoriska vandringar med mera, berättar Annika Östervall.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

brobygget_2024
connys_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
klara_outsider
connys
pantamera_out