centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen

Dags för den populära motorträffen igen

En av årets mest efterlängtade händelser för motorentusiaster närmar sig. Nu på onsdag den 21 juni kommer Steninge Motorträff äga rum vid den historiska Stenladan i Steninge. Detta populära evenemang, initierat av Magnus "Bingo" Granhagen i samarbete med Thomas Hulldin på Steninge Bruk, har snabbt etablerat sig som en av regionens mest spännande motorträffar.

centrum_artikel_host

Den 21 juni är det dags för ännu en spännande upplaga av Steninge Motorträff, som kommer bjuda på en imponerande samling fordon, inklusive veteranbilar, unika bilar, EPA och MC-mopeder. Evenemanget välkomnar motorfans i alla åldrar och ger dem möjligheten att ställa ut sina egna bilar. Under kvällen kommer restaurangen i parken även erbjuda enklare förtäring för besökarna att njuta av.

Magnus Granhagen, initiativtagaren till träffen, berättar att målet för sommaren är att arrangera minst fem träffar. ”Jag fixar denna träff för att jag tycker att det är en kul grej att ha på hemmaplan”, säger han entusiastiskt. ”Det är ett uppskattat evenemang enligt de personer jag har pratat med.”

Steninge Motorträff har blivit ett populärt inslag i Steninges evenemangskalender och lockar besökare från när och fjärran. Med en imponerande samling fordon och en atmosfär av gemenskap och motorpassion, är detta ett evenemang som inte får missas för motorälskare i Steninge och dess omgivningar.

Så se till att markera den 21 juni i kalendern och gör dig redo för en dag full av spännande motorupplevelser vid Stenladan i Steninge. Det kommer garanterat bli en minnesvärd träff för alla entusiaster!

fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

connys_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

pantamera_avc_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

centrum_host_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out