kommun_skoterska
Foto: Magnus Granhagen

Dags för den populära motorträffen igen

En av årets mest efterlängtade händelser för motorentusiaster närmar sig. Nu på onsdag den 21 juni kommer Steninge Motorträff äga rum vid den historiska Stenladan i Steninge. Detta populära evenemang, initierat av Magnus "Bingo" Granhagen i samarbete med Thomas Hulldin på Steninge Bruk, har snabbt etablerat sig som en av regionens mest spännande motorträffar.

centrum_artikel_host

Den 21 juni är det dags för ännu en spännande upplaga av Steninge Motorträff, som kommer bjuda på en imponerande samling fordon, inklusive veteranbilar, unika bilar, EPA och MC-mopeder. Evenemanget välkomnar motorfans i alla åldrar och ger dem möjligheten att ställa ut sina egna bilar. Under kvällen kommer restaurangen i parken även erbjuda enklare förtäring för besökarna att njuta av.

Magnus Granhagen, initiativtagaren till träffen, berättar att målet för sommaren är att arrangera minst fem träffar. ”Jag fixar denna träff för att jag tycker att det är en kul grej att ha på hemmaplan”, säger han entusiastiskt. ”Det är ett uppskattat evenemang enligt de personer jag har pratat med.”

Steninge Motorträff har blivit ett populärt inslag i Steninges evenemangskalender och lockar besökare från när och fjärran. Med en imponerande samling fordon och en atmosfär av gemenskap och motorpassion, är detta ett evenemang som inte får missas för motorälskare i Steninge och dess omgivningar.

Så se till att markera den 21 juni i kalendern och gör dig redo för en dag full av spännande motorupplevelser vid Stenladan i Steninge. Det kommer garanterat bli en minnesvärd träff för alla entusiaster!

ica_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

mp_ute_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

adhd_kommun
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

defacto_helsida

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

centrum_host_helsida
nrh_sigtuna

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

connys_helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
kommun_adhd_outsider
pantamera_out
mp_ute_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
nrh
connys
kommun_skoterska_outsider