centrum_panorama_hostshopping
Andie Lahdo, VD ABS Wheels.Foto: Pressbild

Däckentreprenören: Värmen kan orsaka halka

Lokale däck- och fälgentreprenören Andie Lahdo varnar för att den rådande värmeböljan kan orsaka halka på vägarna.

centrum_artikel_host

Värmeböljan som dragit in över landet och kommunen kan orsaka så kallad ”Blödande asfalt” varnar däck- och fälgentreprenören Andie Lahdo från Märsta. Blödande asfalt kan uppstå när vägen får ny beläggning, värmen gör att bindemedlet mjukas upp och gör vägbanan hal. Lahdo poängterar att Trafikverket varnat för fenomenet tidigare.
– Även i år ser vi problemet med blödande asfaltsvägar och av den anledningen vill vi uppmana andra att vara extra försiktiga, det finns bra information om detta på trafikverkets hemsida uppger Andie Lahdo, ABS Wheels VD.

ABS Wheels råder trafikanter att anpassa hastigheten och hålla avståndet till framförande fordon. Bromssträcka och styrförmåga är avgörande poängterar ABS Wheels, man bör också var uppmärksam. Som trafikant kan man även kontakta Trafikverket om man upptäcker något som inte är som det ska med vägbanan.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

bygdensdag_helsida
sigtunakampen_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Nyheter Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

sigtunakampen_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider