eu_valet_panorama
Wanna Mayer med sina klasskamrater.Foto: Insändarbild

Cykelutmaning för Naturklasser på Arlandagymnasiet

Eleverna på Arlandagymnasiet tar pedalen till en ny nivå med en spännande cykelutmaning som pågår just nu. Initiativet kommer från deras biologilärare Mathias Alterman, och det har redan väckt stor entusiasm bland eleverna.

centrum_artikel_host

Utmaningen går ut på att under en månads tid cykla till skolan och samla poäng för att vinna de prestigefyllda skryträttigheterna. För eleven Wanna Mayer och hennes klasskamrater är detta en rolig och inspirerande uppgift som inte bara främjar hälsa utan också sammanhållning.

”Jag tycker detta är ett roligt initiativ av vår lärare Mathias Alterman,” delar Wanna med sig av sina tankar.

Syftet med utmaningen går långt bortom bara att röra på sig. Det handlar om att uppnå ”ett snyggare, smartare och rikare liv” genom att främja cyklingen som ett hållbart och hälsosamt transportmedel. Mathias Alterman själv är en hängiven cyklist och tar sig till och från skolan varje dag från Knivsta, vilket inspirerar eleverna att följa i hans fotspår.

Det som gör utmaningen extra intressant är den varierade längden som eleverna måste cykla till skolan. Medan vissa bor i Sigtuna och möter en enkel resa på 8-10 km, kan andra bara ha en 2 km lång cykeltur. Dessutom kan eleverna cykla på sin fritid för att samla ännu fler poäng, där varje cyklad kilometer motsvarar en poäng.

För eleverna är detta inte bara en kul aktivitet utan också ett sätt att främja en aktiv livsstil och öka medvetenheten om hållbara transportalternativ.

”Vi tycker att detta är ett jättebra initiativ, det är både en rolig grej som för klassen samman och ett sätt att få ungdomar att röra på sig mer!” avslutar Wanna entusiastiskt.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider
connys
eldsjal2024_out
pantamera_out
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider