centrum_panorama_hostshopping

Cykelstölderna ökade under pandemin

Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

centrum_artikel_host

Under 2020 anmäldes 165 cykelstölder i kommunen enligt Försäkringsbolaget If, det är en ökning med 33 cyklar under pandemiåret. 19 av cyklarna var elcyklar och det senaste året har cykelstölderna med 62 procent.

Stockholms län är enligt If hårt drabbat av cykelstölder. Anmälningar ökar i april och håller i sig till september-oktober.
– Det är en tråkig upplevelse att komma ut och upptäcka att cykeln är stulen. Att låsa cykeln är ett sätt att undvika stöld. Använd ett ordentligt lås, inte bara det som sitter monterat på cykeln, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

I Väsby ökade också cykelstölderna men antalet stölder är där högre per 10 000 invånare än i Sigtuna, 41 respektive 33. I Bro anmäldes 75 stölder, i Sollentuna 564.

defacto_helsida
dack_helsida
joes-helsida
centrum_host_helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

connys_helsida
hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
ica_outsider
nrh
connys
joes_outsider
dack_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host