centrum_panorama_hostshopping

Crash för bokning av coronatest

117 Vårdguidens App för att boka coronatest kraschade under måndagen.

centrum_artikel_host

På måndagen skulle det gå att boka coronatest för kommuninvånare och övriga länsbor. Bokningen genomförs via appen Alltid öppet. Men det blev snabbt överbelastad och det går för många inte att boka tid:
– Det gick inte att boka så nu får vi se över andra alternativ eller prova senare, säger en märsta.nu-läsare.

Kraschen av appen beror på hög belastning. Om man har för gammalt operativsystem på mobilen eller inte kan ladda ner appar så kan man boka via sin vårdcentral enligt SVT Stockholm. Men först och främst är det appen som gäller. Testerna av covid-19 gäller för sk antikroppstest för att se om du haft viruset eller om du har en pågående sjukdom.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider