sap_feb_pan

Crash för bokning av coronatest

117 Vårdguidens App för att boka coronatest kraschade under måndagen.

centrum_artikel_host

På måndagen skulle det gå att boka coronatest för kommuninvånare och övriga länsbor. Bokningen genomförs via appen Alltid öppet. Men det blev snabbt överbelastad och det går för många inte att boka tid:
– Det gick inte att boka så nu får vi se över andra alternativ eller prova senare, säger en märsta.nu-läsare.

Kraschen av appen beror på hög belastning. Om man har för gammalt operativsystem på mobilen eller inte kan ladda ner appar så kan man boka via sin vårdcentral enligt SVT Stockholm. Men först och främst är det appen som gäller. Testerna av covid-19 gäller för sk antikroppstest för att se om du haft viruset eller om du har en pågående sjukdom.

foraldranatverk_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

centrum_host_helsida
spedition_helsida
fritidsbanken_sportlov
pantamera_avc_helsida
sportlov

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

skridskodisco_helsida
connys_helsida
funkisfest_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

steningekompani_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
pantamera_out
spedition_outsider
foraldranatverk_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider