centrum_panorama_hostshopping

Crash för bokning av coronatest

117 Vårdguidens App för att boka coronatest kraschade under måndagen.

centrum_artikel_host

På måndagen skulle det gå att boka coronatest för kommuninvånare och övriga länsbor. Bokningen genomförs via appen Alltid öppet. Men det blev snabbt överbelastad och det går för många inte att boka tid:
– Det gick inte att boka så nu får vi se över andra alternativ eller prova senare, säger en märsta.nu-läsare.

Kraschen av appen beror på hög belastning. Om man har för gammalt operativsystem på mobilen eller inte kan ladda ner appar så kan man boka via sin vårdcentral enligt SVT Stockholm. Men först och främst är det appen som gäller. Testerna av covid-19 gäller för sk antikroppstest för att se om du haft viruset eller om du har en pågående sjukdom.

connys_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

joes-helsida
defacto_helsida
hockeyskola_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

moderat_fokus_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

nrh_sigtuna

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

sap_sep23_helsida
ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
joes_outsider
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
pantamera_out
connys
nrh
ica_outsider