eldsjal2024_pan
Irene Svenonius (M), Finansregionråd, på ArlandaFoto: Pressbild/Moderaterna i Region Stockholm

Covidtest startar på Arlanda

Nu ska alla svenska medborgare som anländer till Arlanda testas för covid-19: - Det ska vara lätt att göra rätt. Innan resenärerna ens hunnit plocka upp sitt bagage kan nu alla Stockholmare som landar på Arlanda från utlandet covid-testas, uppger finansregionrådet Irene Svenonius.

centrum_artikel_host

Testning för covid-19 startade på Arlanda under torsdagen. Samtliga svenska medborgare sin anländer till Arlanda testas vid ankomst och sen igen efter fem dagar. Det är inte bara stockholmare utan man erbjuder samtliga som bor i Sverige den möjligheten.
– Det ska vara lätt att göra rätt. Innan resenärerna ens hunnit plocka upp sitt bagage kan nu alla Stockholmare som landar på Arlanda från utlandet covid-testas. Samtliga covidpositiva provsvar ska sekvenseras, dvs kommer att kontrolleras för de nya virusmutationerna för att försöka förhindra att mutationerna får samma fart och fäste här i Stockholm som i andra delar av världen, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

Irene Svenonius poängterar att man har kapacitet att testa alla svenskar och att man sträckt ut handen till Folkhälsomyndigheten med erbjudande.
– Det vore en bra åtgärd som bidrar till att hejda smittspridningen ytterligare, säger Irene Svenonius (M).

I februari beslutade regeringen om striktare restriktioner med krav på negativt covid-test för inresa till Sverige för utländska medborgare. De måste visa ett negativt test för pågående infektion som inte får vara äldre än 48 timmar. Svenska medborgare ska testa sig vid ankomst och samtliga resenärer ska stanna hemma och undvika kontakter i sju dagar och därefter testa sig igen efter fem dagar.

Region Stockholm upprättar provtagningsbås där man tar egna test och får provtagningskit. Utbildad personal finns i anslutning till båsen och man lämnar in kittet efter testet till personalen som ser till att testet transporteras och analyseras.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att det upprättats möjlighet för tester på Clarion Hotel Arlanda där flygbolag köpt in prover för sina resenärer. Detta är inte att förväxla med den testning som Region Stockholm startar med.

centrum_host_helsida
spedition_helsida
pantamera_avc_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

storemore_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
spedition_outsider
nrh_sigtuna
connys
storemore_out
pantamera_out
stentekompani_outsider
eldsjal2024_out