centrum_panorama_hostshopping

Covidtalen fortsätter sjunka långsamt

Antalet covidsmittade i kommunen fortsätter sjunka och är nere på strax under 80 för vecka 4.

centrum_artikel_host

Efter toppen vecka 51 med 213 covidsmittade i kommunen har nivåerna sjunkit även om det är klart högre än i början av pandemin. Förvisso var det inte lika många provtagna under våren. De senaste siffrorna från FHM visar att 76 personer var smittade i kommunen vecka 4. Det är sex färre än vecka 3. Efter nyår har siffrorna sjunkit från 94 till dagens nivåer. Totalt under pandemin har 2228 personer smittats av covid-19.

I Regionen var det 3511 fall, nivåerna sjunker sakta även i regionen och är sedan ett par veckor under 4000 fall i veckan. 18 personer vårdades på intensiven förra veckan och 17 avled. Totalt har 3724 personer i Stockholm avlidit till följd av covid-19. Cirka 70 av dessa är hemmahörande i Sigtuna kommun.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
fritidsbanken_outsider