sap_pan23

Covidtalen fortsätter sjunka långsamt

Antalet covidsmittade i kommunen fortsätter sjunka och är nere på strax under 80 för vecka 4.

centrum_artikel_host

Efter toppen vecka 51 med 213 covidsmittade i kommunen har nivåerna sjunkit även om det är klart högre än i början av pandemin. Förvisso var det inte lika många provtagna under våren. De senaste siffrorna från FHM visar att 76 personer var smittade i kommunen vecka 4. Det är sex färre än vecka 3. Efter nyår har siffrorna sjunkit från 94 till dagens nivåer. Totalt under pandemin har 2228 personer smittats av covid-19.

I Regionen var det 3511 fall, nivåerna sjunker sakta även i regionen och är sedan ett par veckor under 4000 fall i veckan. 18 personer vårdades på intensiven förra veckan och 17 avled. Totalt har 3724 personer i Stockholm avlidit till följd av covid-19. Cirka 70 av dessa är hemmahörande i Sigtuna kommun.

sap_sep23_helsida
hockeyskola_helsida
nrh_sigtuna
connys_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

defacto_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

centrum_host_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
joes-helsida
pantamera_avc_helsida
moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
joes_outsider
pantamera_out
moderat_bli_medlem
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
connys
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh