eldsjal2024_pan

Covidfallen ökar i kommunen

Smittan av covid-19 har tagit fart under december och i kommunen var det för vecka 50 54 nya fall.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun noterade 54 nya fall av covid-19 under vecka 50. Siffrorna för vecka 51 kommer först på torsdag. Smittspridningen ska ha tagit fart i samhället igen och Region Stockholm varnade före jul om ansträngt läge i sjukvården på grund av spridning av olika virus, däribland covid-19. FHM uppmanar personer över 65 att vaccinera sig med en dos per år samt yngre personer med riskfaktorer. Det är inte aktuellt med restriktioner som förra året i nuläget.
– Jag vill understryka vikten av att vaccinera sig mot covid-19 och influensa enligt gällande rekommendation för att minska risken för allvarlig sjukdom, uppger Sara Byfors, avdelningschef på FHM.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
storemore_out
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host