centrum_panorama_hostshopping
Foto: Norrtälje kommun

Covidfallen ökar för tredje veckan i följd

I Sigtuna kommun registrerades 54 nya sjukdomsfall med covid-19 enligt FHM.

centrum_artikel_host

Covid-19-fallen fortsätter upp för tredje veckan i följd i kommunen. Dock rör det sig för det mesta om milda symtom och det finns ingen större risk för allvarlig sjukdom enligt myndigheterna om man genomgått infektion eller har vaccinering.
– Vi har en ökande samhällsspridning av covid-19 vilket innebär att det kan bli fler sjukhusinläggningar och även fler som avlider med covid-19. Nivåerna vi ser nu ligger högre än förra sommaren, men vi är inte i samma läge som i vintras när omikron spreds första gången, säger Anneli Carlander, enhetschef på Folkhälsomyndigheten.

I Region Stockholm rör det sig om totalt cirka 1500 fall för vecka 28. Det är hög beläggning på akutmottagningar och vårdavdelningar vilket beror på att många inom sjukvården har frånvaro på grund av covid-19-smitta. FHM uppger vidare att det är flera regioner som bekräftar ökad smittspridning inom äldreomsorgen vilket man ser allvarligt på.
– Det är viktigt att följa de rutiner som ska finnas på plats för att minska smittrisken för äldre och sköra. Det är också viktigt för alla över 65 år att ta de påfyllnadsdoser med vaccin som erbjuds, uppger Anneli Carlander, enhetschef på FHM.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider