moderat_pan_nov
Foto: Norrtälje kommun

Covidfallen ökar för tredje veckan i följd

I Sigtuna kommun registrerades 54 nya sjukdomsfall med covid-19 enligt FHM.

centrum_artikel_host

Covid-19-fallen fortsätter upp för tredje veckan i följd i kommunen. Dock rör det sig för det mesta om milda symtom och det finns ingen större risk för allvarlig sjukdom enligt myndigheterna om man genomgått infektion eller har vaccinering.
– Vi har en ökande samhällsspridning av covid-19 vilket innebär att det kan bli fler sjukhusinläggningar och även fler som avlider med covid-19. Nivåerna vi ser nu ligger högre än förra sommaren, men vi är inte i samma läge som i vintras när omikron spreds första gången, säger Anneli Carlander, enhetschef på Folkhälsomyndigheten.

I Region Stockholm rör det sig om totalt cirka 1500 fall för vecka 28. Det är hög beläggning på akutmottagningar och vårdavdelningar vilket beror på att många inom sjukvården har frånvaro på grund av covid-19-smitta. FHM uppger vidare att det är flera regioner som bekräftar ökad smittspridning inom äldreomsorgen vilket man ser allvarligt på.
– Det är viktigt att följa de rutiner som ska finnas på plats för att minska smittrisken för äldre och sköra. Det är också viktigt för alla över 65 år att ta de påfyllnadsdoser med vaccin som erbjuds, uppger Anneli Carlander, enhetschef på FHM.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
advent_kyrka_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

vintermarknad_helsida
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
julmarknad_2022

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

dackskifte_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
dackskifteoutsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
vintermarknad_outsider
connys
nrh
swedol_outsider
kyrka_outsider_advent