nationaldagen_pan
Johan Bratt kommenterar de senaste coronasiffrorna i StockholmFoto: Region Stockholm/Anna Molander

Covidfallen ökade bland stockholmarna igen

Drygt 1200 stockholmare konstaterades smittade av covid-19 förra veckan vilket är en ökning för sjätte veckan i rad.

centrum_artikel_host

Covid-19-fallen ökade med enstaka i kommunen under de senaste 5-6 veckorna men på Regionnivå är det en större ökning som syns. 1245 stockholmare har provtagits med covid-19. 47 av dessa är i behov av sjukvård.
Det är oroväckande men inte överraskande. Smittspridningen har ökat fem veckor i rad nu. Ju fler smittade vi har, desto fler patienter kommer att behöva vård, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso – och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.

Enligt Bratt så är det flesta i sjukhusbehov ovaccinerade och han uppmanar stockholmarna att vaccinera sig så snart som möjligt.
– Det gäller både dig som ännu inte tagit din första spruta och dig som väntar på att ta din andra spruta. Vaccinationen ger dig bra skydd för att slippa läggas in på sjukhus med allvarlig sjukdom, säger Johan Bratt.

Den så kallade Deltavarianten dominerar bland länsborna, den anses vara mer smittsam. Med två doser av vacciner så får man ett bra skydd enligt Bratt. Det är även gott om lediga tider och det finns en vaccinationscentral i Märsta.

seniormassa_pan
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider