sap_pan23

Covid-läget ännu värre denna vecka

Covid-läget i länet är värre denna vecka än föregående, nu är det 4762 nya fall som konstaterats under de senaste fyra dagarna.

centrum_artikel_host

Region Stockholm uppger att 4762 nya fall av covid-19 konstaterats i regionen de senaste fyra dagarna, det är en kraftig ökning jämfört med den senaste rapporten från i torsdags. Siffrorna på kommunnivå kommer först på torsdag då Sigtuna kommuns siffror presenteras.

Nästan 400 personer vistas för covid-19 på något av regionens sjukhus, en kraftig ökning de senaste fyra dagarna. Ytterligare en person med covid-19 har avlidit sedan 6:e november.

Vecka 45 genomfördes även 42 000 tester för pågående covid, nästan var fjärde visade sit vara positiv, vilket är en markant höjning jämfört med vecka 44. Det kan vara problem med tidsbokning för pågående covid, om trycket blir fört stort så pausas beställningarna. Dock är det fortsatt bra tillgång på antikroppstester.

ica_helsida
centrum_host_helsida
hockeyskola_helsida
nrh_sigtuna

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

moderat_fokus_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

joes-helsida
defacto_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
hockeyskola_outsider
connys
socialdem_sep23_outsider
nrh
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
pantamera_out
ica_outsider