vintermarknad_pan
Foto: Marie Ullnert/Sahlgrenska

Covid-19 ökar i både kommunen och länet

För första gången på två och en halv månad har nu coronafallen i kommunen nått sju för en enskild vecka.

centrum_artikel_host

Förra veckan, 39, noterades sju fall av covid-19 i kommunen. Det är den högsta siffran på elva veckor. Senaste gången det var sju fall var vecka 28, över sju har det inte varit sedan vecka 27. Som märsta.nu rapporterade tidigare i veckan så ökar smittan i hela regionen. För regionen var det 923 nya fal av covid-19 vecka 39, en kraftig ökning jämfört med vecka 38 med nästan 400 fall, nivåerna är nu i höjd med vecka 27 då drygt 1100 var smittade. Två personer vårdades på intensiven och två har konstaterats avlidna.

24 personer vistas just nu på sjukhus för covid-19, under bara de senaste fyra dagarna har 452 nya fall rapporterats in. Enligt Region Stockholm är det nu ett trendbrott med ökad smitta och det kan vara början på en större uppgång eller att antalet fall lägger sig på en högre nivå.

Sedan starten av pandemin har 25 046 fall konstaterats, 2403 personer har avlidit. Under vecka 39 genomfördes drygt 3600 antikroppstester och 14,3 procent av dessa var positiva.

agy_oppethus
vintermarknad_helsida
dackskifte_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
julmarknad_2022
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

connys_helsida
moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
connys
nrh
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
dackskifteoutsider
marknaden_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
vintermarknad_outsider