eu_valet_panorama

Covid-19 bland barn ökar kraftigt

Smittspridning av covid-19 bland barn uppges öka kraftigt, främst är det hos gymnasieelever rapporterar SVT Stockholm.

centrum_artikel_host

De senaste fem veckorna har covid-19 ökat bland barn och främst gymnasieelever enligt SVT Stockholm. Andelen äldre barn med covid-19 har tredubblats på bara en månad. Under vecka 5 konstaterades 146 fall per 100 000 invånare i åldern 18-19 år, vecka 10, alltså veckan efter sportlovet var det 612 fall per 100 000 invånare i samma åldersgrupp, en ökning med 320 procent uppger SVT.

Även bland yngre barn syns en ökning, för 5-9 åringar var det 47 fall/100 000 invånare för vecka fem och vecka 10 var det 162.
– Vi hade inte masstestning i våras. Därför vet vi inte hur det såg ut bland barn som hade lindrig sjukdom och kan därför inte jämföra med hur det ser ut nu, uppger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm, för SVT Stockholm.

För åldersgruppen 10-14 år är ökningen 219 procent, för 15-17 åringar 182 procent. Mellan mitten juli 2020 fram till 14/3 2021 har omkring 16 000 barn mellan 0-19 år smittads med covid-19.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
sigtunakampen_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

sigtunakampen_outsider
connys
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out