centrum_panorama_hostshopping
Foto: Norrtälje kommun

Coronasmittan tar fart även i kommunen

Förra veckan, vecka 26, var det 21 nya fall av covid-19 i kommunen och de den senaste månaden har nästan 60 fall rapporterats in till FHM.

centrum_artikel_host

Covid-19 uppges öka igen i hela landet och även i Stockholms län. För Sigtuna kommun har det sedan vecka 23 rapporterats in nästan 60 fall, 21 av dessa gäller förra veckan, alltså vecka 26. Under våren och tidigt i somras har det legat på låga nivåer, under tio varje vecka. Samtidigt har dock provtagning minskat till att bara gälla personer inom vård eller omsorg.
– Eftersom vi har en hög vaccinationstäckning i Sverige bedömer vi att samhället kommer att stå emot den ökade smittspridningen bra, men det är viktigt att fler vaccinerar sig och följer rekommendationerna för påfyllnadsdoser. Den nya undergruppen av viruset kan föras vidare trots vaccinering och genomgången infektion, men vi vet att vaccinering liksom tidigare infektion skyddar mycket bra mot allvarlig sjukdom och död, säger Karin Tegmark Wisell, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

fritidsbanken_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_tack_outsider