kyrka_advent _pan
Foto: Norrtälje kommun

Coronasmittan tar fart även i kommunen

Förra veckan, vecka 26, var det 21 nya fall av covid-19 i kommunen och de den senaste månaden har nästan 60 fall rapporterats in till FHM.

centrum_artikel_host

Covid-19 uppges öka igen i hela landet och även i Stockholms län. För Sigtuna kommun har det sedan vecka 23 rapporterats in nästan 60 fall, 21 av dessa gäller förra veckan, alltså vecka 26. Under våren och tidigt i somras har det legat på låga nivåer, under tio varje vecka. Samtidigt har dock provtagning minskat till att bara gälla personer inom vård eller omsorg.
– Eftersom vi har en hög vaccinationstäckning i Sverige bedömer vi att samhället kommer att stå emot den ökade smittspridningen bra, men det är viktigt att fler vaccinerar sig och följer rekommendationerna för påfyllnadsdoser. Den nya undergruppen av viruset kan föras vidare trots vaccinering och genomgången infektion, men vi vet att vaccinering liksom tidigare infektion skyddar mycket bra mot allvarlig sjukdom och död, säger Karin Tegmark Wisell, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

advent_kyrka_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

pantamera_avc_helsida
dackskifte_helsida
julmarknad_2022
vintermarknad_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

agy_oppethus
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
marknaden_outsider
centrum_outsider_host