vinter_pan
Foto: Norrtälje kommun

Coronasmittan tar fart även i kommunen

Förra veckan, vecka 26, var det 21 nya fall av covid-19 i kommunen och de den senaste månaden har nästan 60 fall rapporterats in till FHM.

centrum_artikel_host

Covid-19 uppges öka igen i hela landet och även i Stockholms län. För Sigtuna kommun har det sedan vecka 23 rapporterats in nästan 60 fall, 21 av dessa gäller förra veckan, alltså vecka 26. Under våren och tidigt i somras har det legat på låga nivåer, under tio varje vecka. Samtidigt har dock provtagning minskat till att bara gälla personer inom vård eller omsorg.
– Eftersom vi har en hög vaccinationstäckning i Sverige bedömer vi att samhället kommer att stå emot den ökade smittspridningen bra, men det är viktigt att fler vaccinerar sig och följer rekommendationerna för påfyllnadsdoser. Den nya undergruppen av viruset kan föras vidare trots vaccinering och genomgången infektion, men vi vet att vaccinering liksom tidigare infektion skyddar mycket bra mot allvarlig sjukdom och död, säger Karin Tegmark Wisell, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

defacto_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

centrum_host_helsida
slottsby_helsida
joes-helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

vinter_helsida
connys_helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

slottsby_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
vinter_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
nrh_sigtuna
storemore_out
pantamera_out