moderat_sep_pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Coronafallen minskar totalt sett i Region Stockholm

Antalet coronafall i hela länet minskade med cirka 15 procent förra veckan till strax över 8000.

centrum_artikel_host

Ett trendbrott syns nu kurvan gällande antal covid-19-fall. 8000 konstaterade fall rapporterats in i hela länet vecka 16, en minskning jämfört med de cirka 10 000 fall i veckan som varit sedan vecka 12.
– Trots ett minskat antal konstaterat smittade patienter med covid-19 och minskat antal personer på sjukhus är det viktigt att vi alla fokuserar på att hålla kvar vid råd och rekommendationer. Annars riskerar kurvan att vända upp igen. Att hålla råd och rekommendationer samt att vaccinera sig så snart som man erbjuds det kommer att vara grunden till att vi kan återgå till ett mer normalt liv igen. Vi är inte där än så vi måste fortsätta att hålla ut ett tag till, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

479 stockholmare var i behov av sjukvård för covid-19 på något av länets akutsjukhus. Två personer rapporterades ha avlidit med covid-19 i Stockholm vecka 16, under vecka 15 avled 32 personer. Totalt under pandemin har 4160 stockholmare avlidit, cirka 100 av dessa var boende i Sigtuna kommun. Antalet fall i Sigtuna kommun presenteras på torsdag efter lunch. Vecka 15 var det cirka 180 fall.

connys_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
toppbanner
ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out