valstadagen_pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Coronafallen minskar totalt sett i Region Stockholm

Antalet coronafall i hela länet minskade med cirka 15 procent förra veckan till strax över 8000.

centrum_artikel_host

Ett trendbrott syns nu kurvan gällande antal covid-19-fall. 8000 konstaterade fall rapporterats in i hela länet vecka 16, en minskning jämfört med de cirka 10 000 fall i veckan som varit sedan vecka 12.
– Trots ett minskat antal konstaterat smittade patienter med covid-19 och minskat antal personer på sjukhus är det viktigt att vi alla fokuserar på att hålla kvar vid råd och rekommendationer. Annars riskerar kurvan att vända upp igen. Att hålla råd och rekommendationer samt att vaccinera sig så snart som man erbjuds det kommer att vara grunden till att vi kan återgå till ett mer normalt liv igen. Vi är inte där än så vi måste fortsätta att hålla ut ett tag till, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

479 stockholmare var i behov av sjukvård för covid-19 på något av länets akutsjukhus. Två personer rapporterades ha avlidit med covid-19 i Stockholm vecka 16, under vecka 15 avled 32 personer. Totalt under pandemin har 4160 stockholmare avlidit, cirka 100 av dessa var boende i Sigtuna kommun. Antalet fall i Sigtuna kommun presenteras på torsdag efter lunch. Vecka 15 var det cirka 180 fall.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

connys_helsida
defacto_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

valstadagen
elon_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

mp_helsida
ica_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Wenngarns_cafe_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

wenngarn_outsider
joes_outsider
pantamera_out
ica_outsider
mp_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
student_outsider
valstadagen_outsider
centrum_outsider_host
nrh