defacto_pan2020
Foto: Norrtälje kommun

Coronafallen fortsätter ner

För tredje veckan i rad fortsätter antalet fall av covid-19 bland kommuninvånare att minska.

centrum_artikel_host

Vecka 16 konstaterades 152 fall av covid-19 i Sigtuna kommun, vilket innebär att det är tredje veckan i rad som antalet fall sjunker. Vecka 13 var det cirka 250 fall, den hittills högsta nivån under pandemin. Totalt under pandemin har cirka 4100 personer smittats av covid-19 och drygt 100 avlidit.

Smittspridningen är som störst nu i Salem, Ekerö och Täby med mellan 420-410 nya fall per 100 000 invånare. Sigtuna är inte med på länets topp 10-lista enligt Newsworthy. Under hela vecka 16 har två avlidna med covid-19 rapporterats in i länet.

Uppdaterad 15.50

joes-helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida
dack_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

ica_helsida
hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
dack_outsider
nrh
joes_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
connys