vinter_pan
Foto: Norrtälje kommun

Coronafallen fortsätter ner

Coronafallen i kommunen fortsätter ner och var för vecka sex nere på 159 stycken.

centrum_artikel_host

Det testas mindre med anledning av att covid-19 inte längre klassas som samhällsfarlig. Under tre veckor var mellan 900-1050 fall i kommunen, men för vecka sex är det en kraftig minskning ner till 129 fall. Totalt under pandemin har det varit 9923 fall. I Region Stockholm var det drygt 8000 fall, en minskning från vecka fem då det var cirka 24 000 fall. Region Stockholm meddelar att 25 personer vistas på intensiven med covid-19, 347 är inlagda på akutsjukhus och 149 i geriatrisk vård utanför akutsjukhusen.

Ytterligare 49 rapporterades avlidna med covid-19 vecka, under pandemin har 4932 stockholmare avlidit med covid-19. De flesta avlidna är över 80 år samt har två underliggande sjukdomar enligt Socialstyrelsen. 120 av de avlidna är hemmahörande i Sigtuna kommun.

connys_helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

nrh_sigtuna
defacto_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

joes-helsida
oppethus_dec

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

slottsby_helsida
vinter_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh
ica_outsider
joes_outsider
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
vinter_outsider
swedol_outsider
connys
storemore_out
oppethus_out
pantamera_out