centrum_panorama_hostshopping
Foto: Norrtälje kommun

Coronafallen fortsätter ner

Coronafallen i kommunen fortsätter ner och var för vecka sex nere på 159 stycken.

centrum_artikel_host

Det testas mindre med anledning av att covid-19 inte längre klassas som samhällsfarlig. Under tre veckor var mellan 900-1050 fall i kommunen, men för vecka sex är det en kraftig minskning ner till 129 fall. Totalt under pandemin har det varit 9923 fall. I Region Stockholm var det drygt 8000 fall, en minskning från vecka fem då det var cirka 24 000 fall. Region Stockholm meddelar att 25 personer vistas på intensiven med covid-19, 347 är inlagda på akutsjukhus och 149 i geriatrisk vård utanför akutsjukhusen.

Ytterligare 49 rapporterades avlidna med covid-19 vecka, under pandemin har 4932 stockholmare avlidit med covid-19. De flesta avlidna är över 80 år samt har två underliggande sjukdomar enligt Socialstyrelsen. 120 av de avlidna är hemmahörande i Sigtuna kommun.

fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna