centrum_panorama_hostshopping
Ardalan Shekarabi, Marie Axelsson och Marie Unander-Scharin med representanter för Kvinnojouren SigtunaFoto: Pressbild/Socialdemokraterna

Civilministern på besök hos Kvinnojouren Sigtuna

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) besökte Märsta under dagen där han och oppositionsrådet Marie Axelsson (S) var hos Kvinnojouren.

centrum_artikel_host

Den S-ledda regeringen uppges satsa 100 miljoner kronor på landets kvinno- och tjejjourer. Under onsdagen var därför civilminister Ardalan Shekarabi (S) på besök hos Kvinnojouren Sigtuna där ordföranden Marie Unander-Scharin tog emot. Sigtuna kommun och Kvinnojouren Sigtuna var föregångare i samband med att ett idéburet partnerskap tecknades för många år sedan.
– Sigtuna kommun har ett samarbete med Kvinnojouren som vi kan vara riktigt stolta över. I vår kommun förkommer hedersrelaterat våld och våld i nära relationer alldeles för ofta och därför är det viktigt att Kvinnojouren ges möjlighet att möta det hjälpbehov som finns, säger Marie Axelsson.

Ardalan Shekarabi var enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna imponerad över hur samarbetet mellan jouren och kommunen fungerar. Han utryckte även hur viktigt det är med att arbetet fortsätter att utvecklas.

Joourens ordförande Marie Unander-Scharin som har en högt uppsatt roll inom kvinnojourer i Sverige och Europa berättade om nätverket mot trafficking som startat på Arlanda där Kvinnojouren samarbetar med Gränspolis, Tullen och Forex för att upptäcka människohandel och prostituion.
– Det är viktigt med kontinuitet och att vi håller i arbetet med Kvinnojouren över partigränserna. Våldet har inget parti, det måste vi stå enade emot, uppger Marie Axelsson.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
sigtunakampen_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
sigtunakampen_outsider
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
bygdensdag_outsider