moderat_fokus_pan
Ardalan Shekarabi, Marie Axelsson och Marie Unander-Scharin med representanter för Kvinnojouren SigtunaFoto: Pressbild/Socialdemokraterna

Civilministern på besök hos Kvinnojouren Sigtuna

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) besökte Märsta under dagen där han och oppositionsrådet Marie Axelsson (S) var hos Kvinnojouren.

centrum_artikel_host

Den S-ledda regeringen uppges satsa 100 miljoner kronor på landets kvinno- och tjejjourer. Under onsdagen var därför civilminister Ardalan Shekarabi (S) på besök hos Kvinnojouren Sigtuna där ordföranden Marie Unander-Scharin tog emot. Sigtuna kommun och Kvinnojouren Sigtuna var föregångare i samband med att ett idéburet partnerskap tecknades för många år sedan.
– Sigtuna kommun har ett samarbete med Kvinnojouren som vi kan vara riktigt stolta över. I vår kommun förkommer hedersrelaterat våld och våld i nära relationer alldeles för ofta och därför är det viktigt att Kvinnojouren ges möjlighet att möta det hjälpbehov som finns, säger Marie Axelsson.

Ardalan Shekarabi var enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna imponerad över hur samarbetet mellan jouren och kommunen fungerar. Han utryckte även hur viktigt det är med att arbetet fortsätter att utvecklas.

Joourens ordförande Marie Unander-Scharin som har en högt uppsatt roll inom kvinnojourer i Sverige och Europa berättade om nätverket mot trafficking som startat på Arlanda där Kvinnojouren samarbetar med Gränspolis, Tullen och Forex för att upptäcka människohandel och prostituion.
– Det är viktigt med kontinuitet och att vi håller i arbetet med Kvinnojouren över partigränserna. Våldet har inget parti, det måste vi stå enade emot, uppger Marie Axelsson.

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

adhd_kommun
pantamera_avc_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

ica_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

joes-helsida
nrh_sigtuna
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

centrum_host_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

defacto_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

sap_sep23_helsida
moderat_fokus_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
kommun_skoterska_outsider
joes_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
kommun_adhd_outsider
nrh