centrum_panorama_hostshopping
Wolf BrothersFoto: Pressbild

Cirkus Brazil Jack firar 125 år med besök i Märsta

Cirkus Brazil är ute på turné och stannar i Märsta 24 juni som en del av sitt 125-årsfirande.

centrum_artikel_host

Cirkus Brazil Jack, världens äldsta turnerande cirkus, kommer till Märsta den 24 juni som en del av sitt 125-årsjubileum. Grundad av Carl Rhodin, även känd som den legendariske Brazil Jack, år 1899, är cirkusen nu under ledning av hans barnbarnsbarn, Trolle Rhodin, och har sedan 2018 varit en helt djurfri cirkus.

Publiken kan se fram emot en rad spektakulära nummer, inklusive akrobatik på cloud swing, imponerande jonglering, hisnande rullskridsko-stunts och en unik kastknivsakt med en av världens främsta knivkastare. En höjdpunkt kommer att vara en än mer våghalsig version av den populära ”Dödsgloben”, som var en stor succé förra året.

– Att få vara en del av Cirkus Brazil Jack och leda denna anrika och fantastiska institution genom 125 år av trollbindande glädje är en obeskrivlig ära. Cirkusen har överlevt tidens tand med snabba förändringar tack vare vår passionerade och stöttande publik. Jubileumsåret blir därför en hyllning till dem också – tillsammans skapar vi fler oförglömliga minnen, säger Trolle Rhodin, cirkusdirektör och konstnärlig ledare.

Cirkus Brazil Jack lovar en oförglömlig upplevelse för både gamla och unga när de firar sitt 125-årsjubileum med en blandning av tradition och nyskapande underhållning.

centrum_host_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

pantamera_avc_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

fritidsbanken_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

brobygget_2024
mp_tack_helsida
connys_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna