centrum_panorama_hostshopping
Anställda hos Choice kan nu ta av sig munskyddenFoto: Pressbild

Choicehotellen slopar munskydd

Nordic Choice-kedjan som har tre hotell i kommunen slopar obligatoriskt munskydd bland anställda.

centrum_artikel_host

Förra året införde Nordic Choice munskydd bland sina anställda på de tre hotellen i kommunen samt resterande inom kedjan. Nordic Choice har Quality hotel, Clarion Hotel och Comfort Hotel i Scandinavian XPO samt på Arlanda flygplats.
– Vi var snabbt ute med smittskyddsåtgärder för att både skydda vår personal men också våra gäster. Det har varit en uppmärksammad och uppskattad åtgärd från våra gäster men såklart påfrestande för vår personal att arbeta iförda munskydd. Nu bedömer vi äntligen att det är dags att lätta på detta krav och återigen kunna le synligt mot gästen, säger Nordic Choice Hotels koncernchef Torgeir Silseth.

Kedjan kommer dock att fortsätta följa myndigheters restriktioner och rekommendationer kring social distansering, handhygien och begränsningar av deltagare i restauranger, möten samt att personal stannar hemma vid minsta symtom.
– Vi lämnar en sommar bakom oss nu som varit fantastisk där många hotell haft en rekordbeläggning utifrån att allt fler valt att upptäcka Norden. Det här är en utveckling som ser tecken på att den fortsätter också i höst och i vinter. Det är med andra ord tydligt att vi nu på ett tryggt och säkert sätt lägger pandemin bakom oss, fortsätter Torgeir Silseth.

mp_tack_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
connys
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out