vinter_pan
Carola Ålstig AnderssonFoto: Destination Sigtuna

Carola Ålstig Andersson ny verksamhetschef för Destination Sigtuna

Carola Ålstig Andersson har utsetts till ny verksamhetsansvarig för Destination Sigtuna. Ålstig Andersson har en gedigen erfarenhet som strategisk projektledare inom olika branscher i näringslivet och har de senaste åren haft en tjänst som kommunikationsstrateg på Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Ålstig Andersson är en erfaren sigtunabo och har ett naturligt nätverk i kommunen. Hon är väl insatt i destinationens styrkor och utmaningar och har sedan årsskiftet varit involverad i arbetet med att driva Destination Sigtuna framåt.

På Destination Sigtuna kommer hon ansvara för den dagliga verksamheten, vara ett stöd till bolagets VD Annika Bröms och se över hur destinationsbolaget ska verka framöver.

”Vi har stora ambitioner med destinationsbolaget så det har verkligen varit viktigt att hitta rätt person till den här rollen. Processen har därför varit grundlig och jag är så glad över att vi lyckats rekrytera Carola. Destination Sigtuna har sedan årsskiftet tagit hjälp av Carola i arbetet med att driva Destination Sigtuna framåt. Jag vet därför av erfarenhet att vi är ett bra team som får saker att hända”, säger Annika Bröms, VD Destination Sigtuna.

Ålstig Andersson själv ser fram emot att ta sig an uppdraget: ”Det känns väldigt spännande att på allvar sätta igång med arbetet att utveckla Sigtuna till en destination i framkant. Sigtuna har en fantastisk potential med sitt läge med närheten till Arlanda och många besöksanledningar och det vill vi nyttja ännu mer. Nu ser vi över hur vi ska jobba för att hitta nya arenor och samarbeten som gynnar destinationen, men också vad vi ska välja bort.”

Carola Ålstig Andersson tillträder sin nya tjänst den 1 maj 2023 och Destination Sigtunas styrelse är mycket nöjd med valet av ny verksamhetsansvarig.

Denna text genererades med en textrobot

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

nrh_sigtuna

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

centrum_host_helsida
slottsby_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

joes-helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

defacto_helsida
ica_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

vinter_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

storemore_helsida
oppethus_dec
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Meliva tar över Märsta Närvård

Näringsliv Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
vinter_outsider
nrh
pantamera_out
ica_outsider
storemore_out
swedol_outsider
oppethus_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
slottsby_outsider