valstadagen_pan
Carola Ålstig AnderssonFoto: Destination Sigtuna

Carola Ålstig Andersson ny verksamhetschef för Destination Sigtuna

Carola Ålstig Andersson har utsetts till ny verksamhetsansvarig för Destination Sigtuna. Ålstig Andersson har en gedigen erfarenhet som strategisk projektledare inom olika branscher i näringslivet och har de senaste åren haft en tjänst som kommunikationsstrateg på Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Ålstig Andersson är en erfaren sigtunabo och har ett naturligt nätverk i kommunen. Hon är väl insatt i destinationens styrkor och utmaningar och har sedan årsskiftet varit involverad i arbetet med att driva Destination Sigtuna framåt.

På Destination Sigtuna kommer hon ansvara för den dagliga verksamheten, vara ett stöd till bolagets VD Annika Bröms och se över hur destinationsbolaget ska verka framöver.

”Vi har stora ambitioner med destinationsbolaget så det har verkligen varit viktigt att hitta rätt person till den här rollen. Processen har därför varit grundlig och jag är så glad över att vi lyckats rekrytera Carola. Destination Sigtuna har sedan årsskiftet tagit hjälp av Carola i arbetet med att driva Destination Sigtuna framåt. Jag vet därför av erfarenhet att vi är ett bra team som får saker att hända”, säger Annika Bröms, VD Destination Sigtuna.

Ålstig Andersson själv ser fram emot att ta sig an uppdraget: ”Det känns väldigt spännande att på allvar sätta igång med arbetet att utveckla Sigtuna till en destination i framkant. Sigtuna har en fantastisk potential med sitt läge med närheten till Arlanda och många besöksanledningar och det vill vi nyttja ännu mer. Nu ser vi över hur vi ska jobba för att hitta nya arenor och samarbeten som gynnar destinationen, men också vad vi ska välja bort.”

Carola Ålstig Andersson tillträder sin nya tjänst den 1 maj 2023 och Destination Sigtunas styrelse är mycket nöjd med valet av ny verksamhetsansvarig.

Denna text genererades med en textrobot

centrum_host_helsida
valstadagen

SAS ser stark ökning i efterfrågan inför kommande sommarsäsong

Näringsliv Med sommaren inom räckhåll har SAS, Skandinaviens ledande flygbolag, rapporterat en stark ökning i efterfrågan från passagerare under det andra kvartalet. Enligt nyligen publicerade siffror ökade antalet passagerare som reste med SAS med imponerande 36 procent jämfört med samma period föregående år, vilket innebar att 5,4 miljoner människor valde att flyga med bolaget under kvartalet.

elon_helsida
mp_helsida

Två bolag i konkurs

Ekonomi Vecka 19 innebar att två företag i kommunen begärdes i konkurs. Siffrorna för vecka 20 är ännu ej klara.

Wenngarns_cafe_helsida

Ramirent nöjda med etablering i Märsta

Näringsliv Ramirents kundcenter i Märsta firar ett framgångsrikt år i sin nya anläggning. Kundcenterchefen Fredrik Aronsson summerar erfarenheterna från det senaste året och riktar blicken mot framtiden.

EXTRA

Dessa kan bli Årets företagare 2023

Näringsliv Sigtuna kommun är fylld med entreprenörsanda och framgångsrika företag. Årets Företagare-nomineringarna för 2023 är inget undantag, där tre enastående företagare har utmärkt sig med sina innovativa idéer, starka ledarskap och enastående prestationer. Bland de nominerade återfinns RC Bageri AB, Steningekompaniet AB och Laserpro, medan Årets Unga Företagare-nomineringarna har gått till Madeleine Pettersson från SidebySide AB och Ludwig Askerwall från Sigtuna Bil: Lundqvist & Askervall AB.

defacto_helsida

SAS lanserar ny linje till Marocko

Näringsliv SAS expanderar på Stockholm Arlanda Airport och stärker tillgängligheten genom en ny direktlinje till Agadir i Marocko. Linjen är tidigare otrafikerad och kommer att flygas en gång i veckan, lördagar, med start 4 november i år.

ica_helsida

Arlandas resenärer ökade kraftigt i april

Näringsliv Flygresandet fortsätter att återhämta sig efter pandemin, enligt en rapport från Swedavia. Totalt sett reste över 2,6 miljoner resenärer via Swedavias flygplatser under april, vilket är en ökning med 17 procent jämfört med förra årets aprilresande. Detta motsvarar 81 procent av prepandeminivåerna från 2019.

joes-helsida

Cargo City utökas

Näringsliv Swedavia, ägaren till Stockholm Arlanda Airport, söker nu partners för att utveckla en stor markyta inom Cargo City - ett nytt centrum för flygfrakt, logistik och industri. Totalt ska en markyta om 144 400 kvm utvecklas och Swedavia söker en eller flera partners för långsiktiga samarbeten.

Sigtuna är Årets välfärdsraket enligt Företagarna

Näringsliv Småföretagen står för den största delen av svenska kommunernas skatteintäkter, enligt den nyligen släppta rapporten Välfärdsskaparna 2023 från Företagarna. Rapporten, som publiceras vartannat år, analyserar skatteintäkterna från samtliga av Sveriges 290 kommuner. Resultaten visar att småföretagen är den största skattebetalaren i 198 av kommunerna och står för 28 procent av de totala kommunala skatteintäkterna.

connys_helsida

Lokala mötesplatser kan prisas

Näringsliv Svenska Möten, en organisation som arbetar för att främja och utveckla mötesindustrin i Sverige, har presenterat de nominerade till Årets Mötesplats. Detta prestigefyllda pris går till den anläggning som fått högst betyg från Svenska Mötens kunder vad det gäller övergripande kundnöjdhet. Nominerade till årets pris är Villa Aske Konferens, Hotell Kristina samt United Spaces Arlanda.

pantamera_avc_helsida

Ny restaurang Pocket Bar & Bistro öppnar på Stockholm Arlanda Airport i SkyCity

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport är mitt i en stor utvecklingsfas med flera spännande förändringar på gång. Under andra halvan av 2023 kommer den nya Marknadsplatsen att öppna på flygplatsen, och flera nya restauranger, barer och butiker kommer att öppna i SkyCity under året. En av de senaste tillskotten är restaurangen Pocket Bar & Bistro, som precis har slagit upp sina portar en trappa upp i SkyCity, mittemot Arlanda Centralstation.

Luthman Nordic AB i konkurs – Omsatte nära 100 miljoner

Näringsliv Sigtuna kommun, den 18:e april 2023: Luthman Nordic AB, ett företag som har sitt säte i Sigtuna kommun och grundades år 2008, har inlett en konkursprocess. Enligt tillgänglig information är Luthman Nordic AB det enda bolaget i Sigtuna som har drabbats av konkurs under vecka 14.

nrh_sigtuna

Arlandaområdet tar steget mot hållbar mobilitet med autonoma bussar

Näringsliv RISE, Sveriges forskningsinstitut, leder ett projekt för att införa autonoma bussar i Arlandaområdet. Projektet finansieras av Vinnova och drivs i samarbete med Arlandastad Group, Vy, Adastec och Applied Autonomy. Det är ett första steg mot att införa autonoma bussar i Sverige och kan bli en av världens första pilotstudier med autonoma bussar av denna typ.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
joes_outsider
valstadagen_outsider
pantamera_out
mp_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
student_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
wenngarn_outsider