centrum_panorama_hostshopping
Carina Hult med ungdomscoacherna Simon Karlsson Bergman och Pontus LundquistFoto: Insändarbild

Carina tillbaka med föreläsning för ungdomar

Carina Hult var tillbaka i kommunen med sitt Trivas-projekt som hölls för årskurs 7-9 på Steningehöjdens skola.

centrum_artikel_host

Carina Hult som numera bor i Dalarna lämnade Märsta för några år sedan. Hon driver Trivas som är en föreläsning för barn och ungdom för att stärka dem i självledarskap genom trygghet, respekt, inflytande, värderingar, ansvar och självkänsla. Under fredagen var hon på Steningehöjdens skola dit hon var inbjuden.

Ungdomscoacherna Simon Karlsson Bergman och Pontus Lundquist föreläste om sina erfarenheter genom livet av utanförskap, psykisk ohälsa och mobbning samt hur de hittade vägar att känna innanförskap och välmående. Carina tog också micken och pratade om erfarenheter från sitt arbete som behandlare för ungas stöd i missbruk.

mp_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

nrh_sigtuna
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

defacto_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

seniordag_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

joes-helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
seniordag_outsider
connys
centrum_outsider_host
ica_outsider
nrh
pantamera_out
swedol_outsider
joes_outsider
mp_outsider