eu_valet_panorama
Carina Hult med ungdomscoacherna Simon Karlsson Bergman och Pontus LundquistFoto: Insändarbild

Carina tillbaka med föreläsning för ungdomar

Carina Hult var tillbaka i kommunen med sitt Trivas-projekt som hölls för årskurs 7-9 på Steningehöjdens skola.

centrum_artikel_host

Carina Hult som numera bor i Dalarna lämnade Märsta för några år sedan. Hon driver Trivas som är en föreläsning för barn och ungdom för att stärka dem i självledarskap genom trygghet, respekt, inflytande, värderingar, ansvar och självkänsla. Under fredagen var hon på Steningehöjdens skola dit hon var inbjuden.

Ungdomscoacherna Simon Karlsson Bergman och Pontus Lundquist föreläste om sina erfarenheter genom livet av utanförskap, psykisk ohälsa och mobbning samt hur de hittade vägar att känna innanförskap och välmående. Carina tog också micken och pratade om erfarenheter från sitt arbete som behandlare för ungas stöd i missbruk.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

sigtunakampen_helsida
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
connys
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
sigtunakampen_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host