sap_feb_pan
Foto: Pressbild/Swedavia

Cargo City utökas

Swedavia, ägaren till Stockholm Arlanda Airport, söker nu partners för att utveckla en stor markyta inom Cargo City - ett nytt centrum för flygfrakt, logistik och industri. Totalt ska en markyta om 144 400 kvm utvecklas och Swedavia söker en eller flera partners för långsiktiga samarbeten.

centrum_artikel_host

Cargo City ligger i närheten av flygplatsterminalerna och är optimalt beläget för företag som är i behov av effektiva lokaler och anläggningar med en kilometer till Sveriges största flygplats samt god tillgänglighet till transportvägar på marken.

Detta är en del av en större utveckling på Arlanda Airport, där en ny säkerhetskontroll planeras att öppna i Terminal 5 sommaren 2023 och den nya Marknadsplatsen, den största kommersiella satsningen någonsin på Arlanda, kommer att öppna till hösten.

Swedavias fastighetsben, Real Estate, söker nu partners med kompetens och erfarenhet inom fastighetsutveckling med inriktning mot logistik och/eller industri för att samarbeta om denna utveckling. Området innefattar cirka 58 000 kvm BTA och Swedavia ser stora fördelar med att samverka med en eller flera aktörer för att utveckla och optimera detta område.

Stefan Stenberg, VD på Real Estate, säger att Arlandaområdet har blivit en av de viktigaste utvecklingsområdena för industri och logistik i Stockholmsregionen och de ser fram emot många intressanta affärsförslag.

Detta initiativ visar att Arlanda Airport inte bara är en flygplats utan också en viktig del av Stockholmsregionens utveckling och tillväxt.

Fotnot: Denna text genererades med en textrobot

foraldranatverk_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

centrum_host_helsida

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

steningekompani_helsida
fritidsbanken_sportlov
connys_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

sportlov
funkisfest_helsida

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

skridskodisco_helsida

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
spedition_outsider
funkisfest_outsider
connys
foraldranatverk_outsider
centrum_outsider_host