centrum_panorama_hostshopping

Café får böta för myrinvasion

Ett Café i Märsta åläggs nu vite för att inte ha kommit tillrätta med myrproblem trots återkommande påpekanden från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

centrum_artikel_host

märsta.nu har under våren och vintern rapporterat om att ett café i Märsta haft problem med myror. Trots upprepade försök att komma tillrätta med myrorna så blir det inte åtgärdat. Sigtuna kommun har nu ålagt caféet ett vite på 5000 kronor för varje gång miljö- och hälsoinspektörer får komma på besök. Ett skadedjursbolag har uppmanat caféansvariga att städa bättre och försluta livsmedel noggrannare. Inspektörerna kunde inte se att åtgärderna följts noggrant varpå myrorna är kvar i lokalerna. Nästa uppföljning från inspektörerna sker inom två veckor.

brobygget_2024
mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Nyheter Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Nyheter Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

EXTRA

Misstänkt för terrorbrott häktades

Nyheter En person har häktats vid Attunda tingsrätt, misstänkt för att ha avsett att ansluta till en terroristorganisation. Gripandet skedde under en insats på Arlanda flygplats lördagen den 1 juni.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
connys