Foto: Illustration/Kanozi

Byggstart för Stationshusen i Märsta

Spadtaget för Stationshusen togs i veckan vilket firades med fackel- och eldceremoni.

SigtunaHem, NCC och Sigtuna kommun höll i fackel- och eldceremoni i samband med att Stationshusen ska byggas. Sven-Arne Halvarsson, hyresgäst hos SigtunaHem sedan 1959, medverkade också. Han har även bott på Sätuna Torg stora delar av sitt liv. Stationshusen blir ett nytt kvarter i Märsta med hyresrätter, bostadsrätter, butiker och service.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening