eu_valet_panorama
Så ska Borgmästarängen se ut.Foto: Illustration/Sigtuna kommun

Bygget av Borgmästarängen startar

På måndag 2:a september det byggstart för ombyggnaden av Borgmästarängen: - Borgmästarängen är för många det första man ser när man kommer in i centrala Sigtuna, uppger Olov Holst (M), Kommunstyrelsens ordförande.

centrum_artikel_host

Det började med ett medborgarförslag om att snygga till Borgmästarängen på grund av att det var en otrygg plats med sina igenvuxna buskar som var tillhåll för påstådd kriminalitet och offentlig toalett. Kommunledningen spann vidare på förslaget och beslutade om att Borgmästarängen ska göras om. Något som märsta.nu rapporterat om under året.

Nu blir det klart att bygget startar på måndag. Borgmästarängen ska vara en snygg, trygg och trivsam mötesplats för alla åldrar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M), i ett pressmeddelande.

Borgmästarängen kommer att få en park med lekplats där det kommer att finnas ungdjur, rutschkana, klätterlek, hängmatta, sandlåda och studsmatta. Den första delen av projekt blir den sociala delen där en mötesplats byggs först i form av sittytor.
– Vi har haft stort fokus på trygghet, där exempelvis belysningen är jätteviktig. För att få till det tryggt men också snyggt och trivsamt har vi tagit hjälp av en ljusdesigner. Vi kommer till exempel att ha belysning i den sociala trappan, ljus i punktform från marken, ljus från höga armaturer, och lite mer dämpad mysbelysning från lägre armaturer, berättar projektledaren Katarina Jonsson.

Den som oroas över att Borgmästarängen kommer att sticka ut från den traditionella sigtunavyn kan vara lugn. Det blir en Borgmästaräng som harmoniserar med omgivningen. Olov Holst poängterar att kommunledningen arbetar systematiskt med att förbättra de centrala delarna av Sigtuna. Ängen kommer även att ha kvar gräsyta. I sambandet bygget spärras ett område runt ängen av.

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
eldsjal2024_out
connys
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider