centrum_panorama_hostshopping
Anis Don DeminaFoto: Pressbild/SJ

Bygger holkar och bihotell hos Sigtuna GK

Som märsta.nu rapporterade förra veckan kommer youtubern Anis Don Demina till Sigtuna, närmare bestämt Sigtuna golfklubb.

centrum_artikel_host

Sigtuna golfklubb kommer få besök av Anis Don Demina på WWF och SJ:s hållbarhetsresa. Där kommer han och WWF:s expert att sätta upp bihotell, fågel- och fladdermusholkar samt etablera sandbibäddar. Anis uppdrag är att snickra ihop holkar och engagera besökare på plats.
– Vi ska lösa problematiken med mat och bostad för de stackars bina. I anslutning till golfbanan ska vi genomföra ett stort pollinationsprojekt där vi ska plantera ängsmark i ruffen, anlägga naturbetesmark med kossor som betar och i trädgården runt klubbhuset ska vi plantera bisnälla växter. Vi vill visa vad man kan göra för att höja biodiversiteten och värdet av naturen runt omkring, berättar Ola Jennersten, expert biologisk mångfald WWF.

Stoppet i Sigtuna är halvtid på Hållbarhetsresan. Tågturnén passerar tidigare Växjö, Helsingborg och Göteborg.
– Att Anis drar ut på turné i klimatets och den biologiska mångfaldens tecken tillsammans med WWF är både viktigt och roligt. Att resa med tåg och SJ är det bästa alternativet för klimatet och det här är ett bra tillfälle för oss att uppmärksamma det. På det här sättet vill vi också uppmuntra våra resenärer att ta del av WWFs förändringar under det här året, säger Tobbe Lundell, presschef SJ.

connys_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

fritidsbanken_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

centrum_host_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

mp_tack_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
mp_tack_outsider