Bygger 5G-korridor mellan Rosersberg-Solna

Telia och Ericsson har tillsammans introducerat det banbrytande Northstar-programmet, med en särskild inriktning på fordonsindustrin och utvecklingen av intelligenta och hållbara transportsystem. I samarbete med EU arbetar Telia nu med att skapa 150 km 5G-transportkorridorer i flera delar av Sverige, där fullskaliga tester mellan olika logistikhubbar förväntas inledas under andra kvartalet 2024.

centrum_artikel_host

I Stockholmsregionen kommer 5G-transportkorridorer att byggas längs E4 mellan Södertälje och Nyköping, samt mellan Solna och Rosersberg. Dessutom planeras korridorer längs E18 mellan Danderyd och Kapellskär. Göteborgsregionen är redan i spetsen när det gäller hållbara transportsystem och fordon, och för att påskynda utvecklingen ytterligare kommer 5G-transportkorridorer att etableras längs Riksväg 40, närmare bestämt sträckorna mellan Borås och Göteborg, inklusive Råda – Hindås och Hindås – Viared. Dessa korridorer kommer att vara nära kopplade till AstaZero, en fullskalig testmiljö för automatiserade transportsystem.

Magnus Leonhardt, strategi- och innovationschef för Telia företagsaffär, förklarar att de håller på att bygga en unik 5G-infrastruktur som kommer att nå allmänna områden. Genom att uppgradera det befintliga 5G-nätet och integrera Northstars innovationsnät längs strategiskt utvalda sträckor i regioner med hög koncentration av industri, skapas transportkorridorer som gör det möjligt för fordon att smidigt växla mellan lokala dedikerade mobilnät och det offentliga 5G-nätet. Detta initiativ förväntas stimulera framväxten av nya innovativa lösningar inom fordonsindustrin och bidra till en mer hållbar och effektiv transportsystem i Sverige.

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

slottsby_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

ica_helsida
centrum_host_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

joes-helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

defacto_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

wenngarn_jul_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh_sigtuna
slottsby_outsider
wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ica_outsider