centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Byggbranschen i kommunen hårt konkursdrabbad

Konkurser inom byggindustrin har skjutit i höjden med en häpnadsväckande ökning på över 30 procent under det senaste året. En särskilt drabbad plats är Sigtuna kommun, där inte mindre än elva bolag har fallit samman sedan inledningen av året.

centrum_artikel_host

Statistik från UC, den ledande kreditupplysningsbyrån i Sverige, belyser den alarmerande trenden. Under perioden januari till juli i år har 886 bolag inom byggsektorn ansökt om konkurs. Detta kan jämföras med 668 bolag under samma tidsperiod föregående år enligt siffror som Newsworthy sammanställt.

Byggbranschen har varit särskilt hårt drabbad av den ökande konkursvågen under 2023. Antalet konkursansökningar har skapat oro och osäkerhet inom sektorn, och experter spekulerar om möjliga orsaker bakom denna markanta ökning.

Bland de mest drabbade områdena sticker Sigtuna kommun ut med en oroande utveckling. Elva byggföretag har tvingats in i konkurs sedan början av året. Dessa företag hade en samlad omsättning på imponerande 426,4 miljoner kronor. En av de mest betydande konkursfallen var Svensk Entreprenadteknik SET AB, ett företag som hade en stark närvaro inom branschen.

Svensk Entreprenadteknik SET AB, som etablerades 2002, presenterade en omsättning på imponerande 363,2 miljoner kronor i sitt senaste bokslut som sträckte sig till december 2021. Trots denna imponerande siffra, visade bokslutet en förlust på 28 miljoner kronor. Vid den tidpunkten hade företaget 35 anställda, vilket understryker de negativa konsekvenserna av konkursen för både företagets anställda och den bredare ekonomin.

connys_helsida

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
klara_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider