sap_feb_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Bygg kulturaktivitetshuset i Valsta – men behåll vår kulle!

Det kräver Valsta/Steninge stadsdelsförening, som arbetar för trygghet och gemenskap, tillsammans med Hyresgästföreningen Sigtuna, som vill skapa ett bättre boende för dagens och morgondagens hyresgäster.

centrum_artikel_host

I åratal har ett aktivitetshus utlovats till Valsta. Det borde redan ha varit byggt. Nu är planeringen i gång och platsen man valt är den mycket välbesökta kullen vid Valsta centrum.

Det råder ingen tvekan om att det behöver göras satsningar på den här kommundelen också. Möjligheten att träffas för aktiviteter, möten och utbyten är begränsad. Ett kulturaktivitetshus är ett välkommet tillskott och stärker gemenskapen. Vi är positiva till att aktivitetshuset äntligen ska byggas, men…

Att välja just den här placeringen för ett kulturaktivitetshus visar på att man varken känner till området eller vad platsen betyder för oss som bor här. Kullen har i alla tider varit ett kännetecken och en naturlig samlingspunkt i Valsta. Det är en mycket omtyckt och uppskattad plats för såväl boende som besökare. Den populära lekplatsen är viktig för både stora som små och bidrar till möten mellan människor. Kullen, lekplatsen och torget har också stor betydelse för dem som bor i husen intill. Försvinner detta försämras även deras boendemiljö.

Tidigare planer på att bygga på kullen har dragits tillbaka efter invånarnas protester. Det är dags att göra det nu igen. Det finns många bättre platser att bygga aktivitetshuset på än kullen, torget eller p-platsen vid Valsta centrum.

Nu stressas en detaljplan fram för att komma i gång med byggnation av aktivitetshus, oavsett om placeringen är bra eller inte. Vi har redan väntat i 12 år och kan vänta lite till. Bara det blir bra. Ta ett steg tillbaka, lyssna på oss som bor här och tänk en gång till.

I samband med Valsta vintermarknad den 10 december startar vi en namninsamling där vi säger JA till aktivitetshus och NEJ till att det byggs på kullen. Skriv på du också!

  • Valsta/Steninge stadsdelsförening
    Hyresgästföreningen Sigtuna
centrum_host_helsida
fritidsbanken_sportlov

slutreplik: Fler insatser behövs

Insändare Sigtuna, Södertälje och Botkyrka hade det lägsta valdeltagandet i Stockholms län i EU-valet 2019. Därför anser vi att det behövs insatser från kommunens sida för att öka valdeltagandet.

funkisfest_helsida

repliken: Valadministrationen ska vara opolitisk

Insändare Marie Axelsson (S) beklagar sig över valdeltagandet och vill att Sigtuna kommun vidtar helt nya åtgärder för att höja det. Sanningen är att Sverige i jämförelse med alla europeiska demokratier har ett mycket högt valdeltagande.

Hur värnar SD det lokala kulturlivet?

Insändare Att värna om kulturens fria utövande och att skydda den från nedrustning och privatisering är inte någon desperat jakt på makt. Vi tror på vår rättvisa, demokratiska inriktning och kommer alltid att driva denna viktiga fråga.

skridskodisco_helsida

(S) svartmålar vår politik

Insändare Socialdemokraterna fortsätter sin desperata jakt på makt och nu genom att försöka brunsmeta och svartmåla Sverigedemokraternas kulturpolitik.

sportlov

repliken: Så satsar kommunledningen på kulturen

Insändare Förutom att måla verkligheten i de dystraste av färger far Socialdemokraterna, som vanligt, med direkta osanningar. Påståendet att det ligger förslag att sälja ut delar av kulturskolan och på sikt avveckla den kommunala kulturskolan är taget ur luften och visar igen man inte kan lita på vad (S) säger.

spedition_helsida

Vad händer med kulturen i Sigtuna kommun

Insändare Nytt år och nytt styre i kommunen. Numera sitter Sverigedemokraterna i kommunledningen tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna, det ger skäl till oro för kulturen i kommunen. Vi kan tycka att vår kultur i Sverige är så självklar, fri och levande, men faktum är att när man minst anar kan detta tas ifrån oss.

pantamera_avc_helsida
nyårskrönikan

Nu ser vi fram emot ett ljusare 2024!

Insändare Året som nu passerat har varit ett år som jag ser tillbaka på med blandade känslor. Sveriges (och världens) ekonomi har befunnit sig i en djup svacka och inflationen har påverkat oss alla, såväl kommuner som privatpersoner. Kriget i Ukraina pågår fortfarande och i oktober skakades världen om av Hamas attack mot Israel. Världen 2023 har känts mörk och ljusglimtarna färre än tidigare år.

connys_helsida
steningekompani_helsida

Jaget framför laget i den nya kommunledningen

Insändare Moderaterna i Sigtuna kommun sparkade ut Centern och Liberalerna och har nu formellt valt in Sverigedemokraterna (SD) i kommunledningen. Nu styr M, SD, KD och SfS kommunen tillsammans och utdelningen för SD är hela tre vice ordförandeposter i de tre viktigaste nämnderna.

Liberalerna: Bygg skidtunnel i Arlandastad

Insändare Med vårt intresse att planera för aktiviteter som gynnar idrott, hälsa och social samvaro för våra invånare, redan i kommunens fysiska samhällsplanering, fick vi redan för några år sedan en idé att undersöka möjligheten att bygga en skidtunnel i kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys
pantamera_out
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
spedition_outsider
centrum_outsider_host