centrum_panorama_hostshopping
Foto: Socialdemokraterna

Bygg Föreningarnas hus på norra sidan av Valsta Centrum

Med fyra månader kvar till valet skickar Moderaterna idag på kommunstyrelsen fram ett helt nytt förslag om placeringen av Kultur- och Aktivitetshuset i Valsta.

centrum_artikel_host

De vill bygga det vid Valsta torg. Alternativ 1 som förordas i beslutshandlingarna är att bygga trevåningshuset framför Valsta centrum och därmed spränga bort berget bredvid lekplatsen.

Dubbelfel i besluten
Under de senaste åren har i princip alla partier varit överens om att det behövs ett aktivitetshus för invånare, föreningar och kultur i Valsta. Platsen som diskuterats har varit norra sidan av centrum eftersom den ytan är otrygg, öde och saknar naturliga flöden av människor. När den moderatledda kommunledningen för några månader sedan beslutade att öppna gamla Valstaskolan permanent igen för Sagaskolans elever åk F-6 måste nu stora lokalanpassningar göras. Ombyggnationer för tvåsiffriga miljonbelopp krävs inne i skolan men även en utbyggnad av skolgården krävs enligt kommunledningen. Detta ska nu också vara anledning till att det nya Kultur- och aktivitetshuset inte kan byggas där gamla simhallen ligger idag. Alltså leder ett dåligt beslut kring Sagaskolan till ett annat ännu sämre beslut om placeringen av Kultur- och aktivitetscentret.

Vi Socialdemokrater har tagit fram ett annat förslag som innefattar en helt ny grundskola, nya bostäder och ett Föreningarnas hus som ska fyllas med kulturaktiviteter, föreningslokaler, bibliotek, ungdomsgård, musikstudio, idrottshall och café. I vårt förslag vill vi bygga om hela norra sidan av Valsta centrum så att området blir lika trevligt, ljust och levande som den södra sidan vid torget.

JA till Aktivitetshus – NEJ till platsen!
Vi är inte kritiska till att Kultur- och aktivitetshuset ska byggas, utan till platsen som föreslås. Kommunledningens tre placeringsalternativ ligger alla vid torget i Valsta centrum och inget av dessa är optimalt. Vi hoppas att kommunledningen tänker om när det gäller placeringen av det nya huset som föreslås bli tre våningar och ca.2000 kvadratmeter stort. När vi pratat med invånarna i Valsta, både barn och vuxna, så säger de att vårt förslag är bättre. Vi tycker att kommunstyrelsen ska lyssna på sina invånare och inte köra över dem i den här frågan.

Moderaterna har styrt kommunen i snart 5 år och faktum är att utvecklingen går åt fel håll inom flera viktiga politiska områden. Den 11 september är det val. Då kan ni som röstar i Sigtuna kommun välja ett parti som lyssnar på invånarna istället för att köra över dem.

  • Marie Axelsson (S) oppositionsråd
brobygget_2024

(S), (V) och (MP) vill stoppa utvecklingen av Sigtuna vårdcentral!

Insändare Kommunstyrelsen fattade den 10 juni 2024 beslut om att teckna hyresavtal med Sigtuna vårdcentral för etablering av en kraftigt utökad vårdverksamhet i Humlegården på Stora gatan i Sigtuna stad. Vänsterpartierna (S, V och MP) vill stoppa etableringen med motiveringen att Sigtuna vårdcentral är en ”privat aktör”.

mp_tack_helsida

repliken: Vilken kommunal välfärd ska vi ha?

Insändare Då kom då beskedet att högerstyret i Sigtuna kommun avser att sänka skatten. Det tog lite längre tid än vad jag trodde, vilket man kan ge styret lite beröm för. Skatten ska naturligtvis inte vara högre än vad den behöver. Men är det verkligen läge att sänka skatten?

eu-valet

Det är allvar nu – rösta för demokratin!

Insändare Det blåser kalla vindar i Europa. Krafter som liknar de som söndrade Europa och dödade miljontals människor har fått ny luft under vingarna och växer sig starkare i flera EU-länder. Sverige är inget undantag och tyvärr inte heller det enda landet där frihetsfientliga och antidemokratiska partier fått inflytande och makt.

centrum_host_helsida

Vi håller vad vi lovar – nu sänker vi skatten!

Insändare Steg för steg har kommunledningen i Sigtuna, trots tuffa yttre omständigheter som krig i Europa, pandemi och inflation, lyckats stärka kommunens ekonomi. Kommunledningen har sedan maktskiftet 2017 förvaltat dina skattepengar på ett ansvarsfullt sätt och kan nu planera för att sänka din skatt.

connys_helsida
eu-valet

Rösta för en tryggare Sigtuna kommun

Insändare Moderaterna vill använda Europasamarbetet för att göra Sverige tryggare. Därför vill vi dra in den fria rörligheten för kriminella, inrätta en europeisk specialpolis och ge polisen bättre verktyg för att bekämpa brottsligheten. Vår politik kommer att göra Sigtuna kommun tryggare.

eu-valet

Hjälp naturen att hjälpa oss

Insändare Idag är det biologiska mångfaldens dag. En dag när vi behöver påminna oss om vårt beroende av den värld som omger oss. En dag att stanna upp och se över hur vi behandlar vår natur.

fritidsbanken_helsida
eu-valet

Mycket kvar att göra inom jämställdhet

Insändare Den 9 juni äger EU-valet rum. När Europa lider av högerpopulism, krig, människohandel, sexhandel och abortmotstånd, är skälen att rösta för ett frihetligt, fredligt och mänskligt Europa större än någonsin. Din röst spelar roll. Det spelar också roll vilka som representerar oss i Europaparlamentet.

pantamera_avc_helsida
eu-valet

Klockan klämtar för jämställdheten

Insändare Det stundandet valet till Europaparlamentet handlar om värderingarna som ska forma den kommande generationens Europa. Vilket samhälle och vilken union ska vi dela tillsammans med alla andra medborgare i EU.

Hållbart barnrättsarbete

Insändare Sigtuna kommun deltar i olika nätverk och samarbetsorgan på flera områden. Sedan vi tog över kommunledningen har vi sammanställt och utvärderat dessa samarbeten för att säkerställa att det vi lägger tid och engagemang på också ger resultat för kommuninvånarna.

slutreplik: Fler insatser behövs

Insändare Sigtuna, Södertälje och Botkyrka hade det lägsta valdeltagandet i Stockholms län i EU-valet 2019. Därför anser vi att det behövs insatser från kommunens sida för att öka valdeltagandet.

repliken: Valadministrationen ska vara opolitisk

Insändare Marie Axelsson (S) beklagar sig över valdeltagandet och vill att Sigtuna kommun vidtar helt nya åtgärder för att höja det. Sanningen är att Sverige i jämförelse med alla europeiska demokratier har ett mycket högt valdeltagande.

Hur värnar SD det lokala kulturlivet?

Insändare Att värna om kulturens fria utövande och att skydda den från nedrustning och privatisering är inte någon desperat jakt på makt. Vi tror på vår rättvisa, demokratiska inriktning och kommer alltid att driva denna viktiga fråga.

(S) svartmålar vår politik

Insändare Socialdemokraterna fortsätter sin desperata jakt på makt och nu genom att försöka brunsmeta och svartmåla Sverigedemokraternas kulturpolitik.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host