kommun_skoterska

Bygdens lag utanför kvalet

Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

centrum_artikel_host

Båda bygdens lag missar kvalspel till Division 3. Märsta IK kunde sluta fyra i tabellen efter 6-3 mot Syrianska FF, men för RIK blev det nattsvart. Man har varit topplag hela säsongen, dock blev det en blytung avslutning med bara en poäng på två matcher. Toppmötet mot Vaksala var man tvungna att vinna, det bjöds både på mål och heta känslor. Domaren delade ut tre röda kort och nio gula till de båda lagen, RIK:s Ssejemba och Munter fick syna varsitt rött på övertid, likaså Vaksalas Helling.

Vaksala kopplade grepp om matchen och hade 3-0 tidigt i andra innan Victor Levén reducerade till 3-1. Vaksala skickade kort därpå in 4-1 och även när Fredrik ”Mulle” Lindberg reducerade till 4-2 så kom 5-2 med en kvart kvar. Åke Wixner gjorde 5-3 och 5-4. Närmare än så kom inte RIK.

Märsta IK passade på att skicka ut Syrianska FF till femman, underläge i paus blev 6-3. Roy Zeinou svarade för hela fyra mål och Kevin Sarajilija för två. MIK slutar därmed fyra och gick förbi RIK i tabellen. Båda lagen kommer sannolikt inte kvala eftersom det oftast är lag 2-3 som får kvala, men i händelse av olika seriejusteringar kan det bli kval för lag 4. Det bestäms närmaste dagarna.

herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

sap_sep23_helsida
division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

adhd_kommun
pantamera_avc_helsida
moderat_fokus_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

connys_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

nrh_sigtuna

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

centrum_host_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

defacto_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

joes-helsida
ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

hockeyskola_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
nrh
hockeyskola_outsider
pantamera_out
connys
kommun_adhd_outsider
kommun_skoterska_outsider