centrum_panorama_hostshopping

Bygdens lag utanför kvalet

Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

centrum_artikel_host

Båda bygdens lag missar kvalspel till Division 3. Märsta IK kunde sluta fyra i tabellen efter 6-3 mot Syrianska FF, men för RIK blev det nattsvart. Man har varit topplag hela säsongen, dock blev det en blytung avslutning med bara en poäng på två matcher. Toppmötet mot Vaksala var man tvungna att vinna, det bjöds både på mål och heta känslor. Domaren delade ut tre röda kort och nio gula till de båda lagen, RIK:s Ssejemba och Munter fick syna varsitt rött på övertid, likaså Vaksalas Helling.

Vaksala kopplade grepp om matchen och hade 3-0 tidigt i andra innan Victor Levén reducerade till 3-1. Vaksala skickade kort därpå in 4-1 och även när Fredrik ”Mulle” Lindberg reducerade till 4-2 så kom 5-2 med en kvart kvar. Åke Wixner gjorde 5-3 och 5-4. Närmare än så kom inte RIK.

Märsta IK passade på att skicka ut Syrianska FF till femman, underläge i paus blev 6-3. Roy Zeinou svarade för hela fyra mål och Kevin Sarajilija för två. MIK slutar därmed fyra och gick förbi RIK i tabellen. Båda lagen kommer sannolikt inte kvala eftersom det oftast är lag 2-3 som får kvala, men i händelse av olika seriejusteringar kan det bli kval för lag 4. Det bestäms närmaste dagarna.

brobygget_2024
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna