centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Busschaufför frias från åtal om smitning

En busschaufför som åtalats för att ha avvikit från en trafikolycka frias av Attunda tingsrätt.

centrum_artikel_host

I maj 2019 inträffade ett tillbud där en passagerare som klev av en buss i Märsta och något sätt träffats av bussens bakre del. Chauffören som körde bussen stannade och klev av, han uppgav registreringsnummer på bussen och passageraren som träffades verkade må bra. Ett vittne hade också bett honom köra vidare då det verkade ”lugnt”.

Åklagare väckte dock åtal för smitning från trafikolycksplats och menade att chauffören är skyldig att även uppge sitt namn och personnummer innan man avviker från en olycksplats. Rätten delar inte åklagarens syn på saken då busschauffören uppgett att han varit inblandad i en olycka och inte haft för avsikt att undgå ansvar. Busschauffören har heller inte blivit tillfrågad att uppge sina uppgifter i anslutning till olyckan. Passageraren ska också haft möjlighet att söka upp vem som körde den aktuella bussen via kontakt med Arriva.

connys_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
klara_outsider
connys