moderat_pan_nov
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Busschaufför frias från åtal om smitning

En busschaufför som åtalats för att ha avvikit från en trafikolycka frias av Attunda tingsrätt.

centrum_artikel_host

I maj 2019 inträffade ett tillbud där en passagerare som klev av en buss i Märsta och något sätt träffats av bussens bakre del. Chauffören som körde bussen stannade och klev av, han uppgav registreringsnummer på bussen och passageraren som träffades verkade må bra. Ett vittne hade också bett honom köra vidare då det verkade ”lugnt”.

Åklagare väckte dock åtal för smitning från trafikolycksplats och menade att chauffören är skyldig att även uppge sitt namn och personnummer innan man avviker från en olycksplats. Rätten delar inte åklagarens syn på saken då busschauffören uppgett att han varit inblandad i en olycka och inte haft för avsikt att undgå ansvar. Busschauffören har heller inte blivit tillfrågad att uppge sina uppgifter i anslutning till olyckan. Passageraren ska också haft möjlighet att söka upp vem som körde den aktuella bussen via kontakt med Arriva.

connys_helsida
advent_kyrka_helsida
dackskifte_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

vintermarknad_helsida
julmarknad_2022
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
moderat_pan_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
centrum_outsider_host
pantamera_out
dackskifteoutsider
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider