moderat_sep_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Busschaufför frias från åtal om smitning

En busschaufför som åtalats för att ha avvikit från en trafikolycka frias av Attunda tingsrätt.

centrum_artikel_host

I maj 2019 inträffade ett tillbud där en passagerare som klev av en buss i Märsta och något sätt träffats av bussens bakre del. Chauffören som körde bussen stannade och klev av, han uppgav registreringsnummer på bussen och passageraren som träffades verkade må bra. Ett vittne hade också bett honom köra vidare då det verkade ”lugnt”.

Åklagare väckte dock åtal för smitning från trafikolycksplats och menade att chauffören är skyldig att även uppge sitt namn och personnummer innan man avviker från en olycksplats. Rätten delar inte åklagarens syn på saken då busschauffören uppgett att han varit inblandad i en olycka och inte haft för avsikt att undgå ansvar. Busschauffören har heller inte blivit tillfrågad att uppge sina uppgifter i anslutning till olyckan. Passageraren ska också haft möjlighet att söka upp vem som körde den aktuella bussen via kontakt med Arriva.

ungdomsarbete_helsida
toppbanner
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
nrh