helsida_bostad
Kommunledningen med Karsten Bjärbo (KD), Lars Björling (SfS), Pernilla Bergqvist (L), Olov Holst (M) och Gill Brodin (C)Foto: Sigtuna kommun

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

centrum_artikel_host

Mål- och budget antogs under torsdagen. Bland annat innebär beslutet att skatten ligger kvar på 20,00 kronor. Man kommer satsa 2022 på Samhällsbyggnadslyftet vars syfte är att minska segregationen i kommunen genom bland annat sociala insatser och balans mellan upplåtelseformer i bostadsbeståndet.
– Det viktigaste för oss är att våra kommuninvånare ska känna att deras skattepengar används förnuftigt och går till rätt saker. Vi ser att vi blir bättre på många områden, men vi har fortfarande en bit kvar till att bli en av landets bästa kommuner att bo, leva och verka i, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Vidare pågår fortsatt en satsning på trygghet och arbetsmarknad bland annat.
– Samhällsbyggnadslyftet, arbetsmarknadspaketet, fokus på kunskap och resultat i skolan i kombination med fortsatta satsningar på trygghetsarbetet kommer fortsätta ha högsta prioritet under 2022. Det är också viktigt för oss att det lokala näringslivet mår bra och vi fortsätter därför satsa på ökad service till kommunens företagare och stötta de företagare som lidit stort under pandemin, uppger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
ungdomsarbete_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
toppbanner
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
pantamera_out
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
connys
nrh