eldsjal2024_pan
Kommunledningen med Karsten Bjärbo (KD), Lars Björling (SfS), Pernilla Bergqvist (L), Olov Holst (M) och Gill Brodin (C)Foto: Sigtuna kommun

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

centrum_artikel_host

Mål- och budget antogs under torsdagen. Bland annat innebär beslutet att skatten ligger kvar på 20,00 kronor. Man kommer satsa 2022 på Samhällsbyggnadslyftet vars syfte är att minska segregationen i kommunen genom bland annat sociala insatser och balans mellan upplåtelseformer i bostadsbeståndet.
– Det viktigaste för oss är att våra kommuninvånare ska känna att deras skattepengar används förnuftigt och går till rätt saker. Vi ser att vi blir bättre på många områden, men vi har fortfarande en bit kvar till att bli en av landets bästa kommuner att bo, leva och verka i, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Vidare pågår fortsatt en satsning på trygghet och arbetsmarknad bland annat.
– Samhällsbyggnadslyftet, arbetsmarknadspaketet, fokus på kunskap och resultat i skolan i kombination med fortsatta satsningar på trygghetsarbetet kommer fortsätta ha högsta prioritet under 2022. Det är också viktigt för oss att det lokala näringslivet mår bra och vi fortsätter därför satsa på ökad service till kommunens företagare och stötta de företagare som lidit stort under pandemin, uppger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out