vintermarknad_pan
Kommunledningen med Karsten Bjärbo (KD), Lars Björling (SfS), Pernilla Bergqvist (L), Olov Holst (M) och Gill Brodin (C)Foto: Sigtuna kommun

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

centrum_artikel_host

Mål- och budget antogs under torsdagen. Bland annat innebär beslutet att skatten ligger kvar på 20,00 kronor. Man kommer satsa 2022 på Samhällsbyggnadslyftet vars syfte är att minska segregationen i kommunen genom bland annat sociala insatser och balans mellan upplåtelseformer i bostadsbeståndet.
– Det viktigaste för oss är att våra kommuninvånare ska känna att deras skattepengar används förnuftigt och går till rätt saker. Vi ser att vi blir bättre på många områden, men vi har fortfarande en bit kvar till att bli en av landets bästa kommuner att bo, leva och verka i, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Vidare pågår fortsatt en satsning på trygghet och arbetsmarknad bland annat.
– Samhällsbyggnadslyftet, arbetsmarknadspaketet, fokus på kunskap och resultat i skolan i kombination med fortsatta satsningar på trygghetsarbetet kommer fortsätta ha högsta prioritet under 2022. Det är också viktigt för oss att det lokala näringslivet mår bra och vi fortsätter därför satsa på ökad service till kommunens företagare och stötta de företagare som lidit stort under pandemin, uppger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

advent_kyrka_helsida
dackskifte_helsida
moderat_pan_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

vintermarknad_helsida
julmarknad_2022
agy_oppethus

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
dackskifteoutsider
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
connys