sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Brottsligheten minskade första halvåret

Brottsligheten i Sigtuna kommun har minskat det första halvåret enligt Brottsförebyggande rådet.

centrum_artikel_host

Under första halvåret 2015 anmäldes 3953 brott i Sigtuna kommun, inklusive Arlandas brott. Men hittills i år har det ”bara” anmälts 3670 brott. En minskning med ca 280 brott alltså. Sigtuna kommun ligger dock kvar i topp när det gäller antalet brott per 100 000 invånare på ca 4100 brott/100 000 inv. Enligt Brottsförebyggande rådet har dock antalet anmälda brott ökat i landet. Antalet anmälda brott i Upplands-Väsby det första halvåret låg på 2831 stycken och 3100/100 000 invånare.

Brottstyper som generellt ökar i länet var nätbedrägerier medan lägenhetsinbrotten minskar. I samband med nätbedrägerier är tillvägagångssättet ofta att man använt sig av information som hämtats in via användarens dator enligt ett pressmeddelande från IF. Vardagsinbrotten ökade också mycket i Stockholms län, mer än någon annan region. Enligt SVT Stockholm har även bostadsinbrotten minskat det första halvåret i länet. Villainbrotten brukar dock öka under årets sista tre månader.

funkisfest_helsida
connys_helsida
steningekompani_helsida
foraldranatverk_helsida
pantamera_avc_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

centrum_host_helsida
skridskodisco_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
pantamera_out
foraldranatverk_outsider
centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider
connys
nrh_sigtuna
funkisfest_outsider
ridskola_2020_outsider