centrum_panorama_hostshopping
Foto: Swedavia/Jonas Borg

Bromma kan avvecklas inom fem år – Arlanda har kapacitet

Utredningen om Bromma och Arlandas framtid presenterades under tisdagen och innebär att Bromma kan avvecklas inom fem år.

centrum_artikel_host

Arlanda har kapacitet att ta emot Brommas flygtrafik vilket innebär att Bromma kan avvecklas inom fem år. Det var budskapet när regeringens utredare presenterade framtiden för Bromma
– Det är en komplex process, vi behöver göra det i god ordning. Det finns inga extremt stora hinder, det går att göra enligt det förslag som vi har presenterat, sa utredaren Magnus Persson i samband med pressträffen.

Arlanda behöver samtidigt bygga ut vissa delar av sin verksamhet, bland annat terminaler. Även det samhällsviktiga flyget som ambulansflyg och sjuktransporter kan flyttas. Arlanda kommer dessutom att få in ambulansflyget med start under 2022.

Utredningen togs inte emot med öppna armar av näringslivet och den politiska oppositionen.
– Arlandas kapacitet är direkt avgörande för förutsättningarna att avveckla Bromma flygplats. När en plan och relevanta beslut för den långsiktiga flygkapaciteten saknas så är denna utredning att betrakta som prematur och inte speciellt relevant, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

Modertaernas Elisabeth Svantesson avfärdar utredningen och kallade den för ett ”beställningsjobb” enligt Dagens Nyheter. En M-ledd regering kommer riva upp ett nedläggningsbeslut säger hon.
– Socialdemokraterna går i Miljöpartiets ledband, sa hon till DN.

Uppdaterad 14.41

connys_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
pantamera_out
connys
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
centrum_outsider_host