centrum_panorama_hostshopping

Brödernas/Väsby besegrar Wings med 3-1 i dramatisk match

I en intensiv ishockeymatch som ägde rum i Pinbackshallen i Märsta, stod Wings och Brödernas/Väsby mot varandra i ett spännande lokalderby. Trots en jämn inledning, där Wings skapade flera farliga anfall, skulle det vara Brödernas/Väsby som skulle dra det längsta strået i denna rivalmöte.

centrum_artikel_host

Matchen inleddes med intensivt spel från båda lagen, och det var Wings som satte tonen med några lovande anfall. Efter åtta minuter fick Rasmus Larsson en gyllene möjlighet att öppna målskyttet, men pucken missade målet. Med fem minuter kvar i perioden skapade Väsby en farlig målchans, men pucken studsade ut och gav Tim Dackell ett friläge. Tyvärr lyckades han inte omvandla det till ett mål. Med endast 1 minut och 34 sekunder kvar av perioden drabbades Wings av en olycklig händelse när Sebastian Lindström skadades allvarligt och tvingades utgå. Brödernas/Väsby tilldelades en fem minuters utvisning som följd av incidenten.

I den andra perioden blev det än mer händelserikt. Redan 1 minut och 38 sekunder in i perioden drabbades Brödernas av en ny utvisning, vilket gav Wings en möjlighet att spela fem mot tre. Wings skapade flera farliga målchanser, men de lyckades inte sätta pucken i nät. Det skulle dock dröja fram till 4 minuter och 21 sekunder in i perioden innan Dennis Von Walden lyckades bryta dödläget och ge Wings ledningen med 1-0. Wings fortsatte att trycka på, men efter 9 minuter i perioden skakade Brödernas/Väsby stolpen med ett skott. Med 8 minuter och 17 sekunder kvar av perioden drog Oscar Pentler på sig en utvisning för Wings, men Wings försvarade sig klokt och klarade av utvisningen. Perioden avslutades med skottstatistiken 9-7 till Wings.

I den tredje perioden fortsatte Brödernas/Väsby att sätta press på Wings, som tvingades försvara sig djupt i egen zon. Efter 45 minuter och 59 sekunder drog Wings på sig ännu en utvisning när Gustav Eurenius blev utvisad. Med bara 56 sekunder kvar av utvisningen lyckades Brödernas/Väsby kvittera till 1-1. Sedan var det Brödernas/Väsby som tog över matchen. Vid 48 minuter och 24 sekunder ökade de sin ledning till 2-1, och med 10 minuter kvar av perioden slarvade Wings, vilket resulterade i ännu ett mål för Brödernas/Väsby och en ledning med 3-1.

Med bara 1 minut och 49 sekunder kvar på klockan ådrog sig Wings ytterligare en utvisning genom Dennis Von Walden. Sedan, vid 56 minuter och 44 sekunder, blev det ännu en utvisning, denna gång för Emil Hedström. Wings visade emellertid styrka i sitt boxplay och höll tätt i försvaret. Med 2 minuter och 21 sekunder kvar av matchen beslutade Wings att ta ut målvakten Marcus Johansson i ett sista desperat försök att komma tillbaka. Trots deras ansträngningar lyckades de inte göra fler mål och Brödernas/Väsby säkrade segern.

Sammanfattningsvis var det en dramatisk match med många utvisningar där Brödernas/Väsby visade sig vara starkare än sina lokala rivaler Wings. Brödernas/Väsby vann matchen med 3-1 och tog hem segern i detta spännande derby i Märsta inför 328 åskådare.

olympiska spelen i Paris

Elva olympier från Sigtuna kommun

Sport Idag invigs OS och Sigtuna kommun har faktiskt producerat hela elva olympier, den senaste var handbollsmålvakten Madeleine Gustafsson.

connys_helsida

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

pantamera_avc_helsida

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

centrum_host_helsida
brobygget_2024

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

fritidsbanken_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.