centrum_panorama_hostshopping
Foto: Wings/Insändarbild

Brödernas/Väsby besegrar Wings med 3-1 i dramatisk match

I en intensiv ishockeymatch som ägde rum i Pinbackshallen i Märsta, stod Wings och Brödernas/Väsby mot varandra i ett spännande lokalderby. Trots en jämn inledning, där Wings skapade flera farliga anfall, skulle det vara Brödernas/Väsby som skulle dra det längsta strået i denna rivalmöte.

centrum_artikel_host

Matchen inleddes med intensivt spel från båda lagen, och det var Wings som satte tonen med några lovande anfall. Efter åtta minuter fick Rasmus Larsson en gyllene möjlighet att öppna målskyttet, men pucken missade målet. Med fem minuter kvar i perioden skapade Väsby en farlig målchans, men pucken studsade ut och gav Tim Dackell ett friläge. Tyvärr lyckades han inte omvandla det till ett mål. Med endast 1 minut och 34 sekunder kvar av perioden drabbades Wings av en olycklig händelse när Sebastian Lindström skadades allvarligt och tvingades utgå. Brödernas/Väsby tilldelades en fem minuters utvisning som följd av incidenten.

I den andra perioden blev det än mer händelserikt. Redan 1 minut och 38 sekunder in i perioden drabbades Brödernas av en ny utvisning, vilket gav Wings en möjlighet att spela fem mot tre. Wings skapade flera farliga målchanser, men de lyckades inte sätta pucken i nät. Det skulle dock dröja fram till 4 minuter och 21 sekunder in i perioden innan Dennis Von Walden lyckades bryta dödläget och ge Wings ledningen med 1-0. Wings fortsatte att trycka på, men efter 9 minuter i perioden skakade Brödernas/Väsby stolpen med ett skott. Med 8 minuter och 17 sekunder kvar av perioden drog Oscar Pentler på sig en utvisning för Wings, men Wings försvarade sig klokt och klarade av utvisningen. Perioden avslutades med skottstatistiken 9-7 till Wings.

I den tredje perioden fortsatte Brödernas/Väsby att sätta press på Wings, som tvingades försvara sig djupt i egen zon. Efter 45 minuter och 59 sekunder drog Wings på sig ännu en utvisning när Gustav Eurenius blev utvisad. Med bara 56 sekunder kvar av utvisningen lyckades Brödernas/Väsby kvittera till 1-1. Sedan var det Brödernas/Väsby som tog över matchen. Vid 48 minuter och 24 sekunder ökade de sin ledning till 2-1, och med 10 minuter kvar av perioden slarvade Wings, vilket resulterade i ännu ett mål för Brödernas/Väsby och en ledning med 3-1.

Med bara 1 minut och 49 sekunder kvar på klockan ådrog sig Wings ytterligare en utvisning genom Dennis Von Walden. Sedan, vid 56 minuter och 44 sekunder, blev det ännu en utvisning, denna gång för Emil Hedström. Wings visade emellertid styrka i sitt boxplay och höll tätt i försvaret. Med 2 minuter och 21 sekunder kvar av matchen beslutade Wings att ta ut målvakten Marcus Johansson i ett sista desperat försök att komma tillbaka. Trots deras ansträngningar lyckades de inte göra fler mål och Brödernas/Väsby säkrade segern.

Sammanfattningsvis var det en dramatisk match med många utvisningar där Brödernas/Väsby visade sig vara starkare än sina lokala rivaler Wings. Brödernas/Väsby vann matchen med 3-1 och tog hem segern i detta spännande derby i Märsta inför 328 åskådare.

centrum_host_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

connys_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna