Foto: Wings/Insändarbild

Brödernas/Väsby besegrar Wings med 3-1 i dramatisk match

I en intensiv ishockeymatch som ägde rum i Pinbackshallen i Märsta, stod Wings och Brödernas/Väsby mot varandra i ett spännande lokalderby. Trots en jämn inledning, där Wings skapade flera farliga anfall, skulle det vara Brödernas/Väsby som skulle dra det längsta strået i denna rivalmöte.

centrum_artikel_host

Matchen inleddes med intensivt spel från båda lagen, och det var Wings som satte tonen med några lovande anfall. Efter åtta minuter fick Rasmus Larsson en gyllene möjlighet att öppna målskyttet, men pucken missade målet. Med fem minuter kvar i perioden skapade Väsby en farlig målchans, men pucken studsade ut och gav Tim Dackell ett friläge. Tyvärr lyckades han inte omvandla det till ett mål. Med endast 1 minut och 34 sekunder kvar av perioden drabbades Wings av en olycklig händelse när Sebastian Lindström skadades allvarligt och tvingades utgå. Brödernas/Väsby tilldelades en fem minuters utvisning som följd av incidenten.

I den andra perioden blev det än mer händelserikt. Redan 1 minut och 38 sekunder in i perioden drabbades Brödernas av en ny utvisning, vilket gav Wings en möjlighet att spela fem mot tre. Wings skapade flera farliga målchanser, men de lyckades inte sätta pucken i nät. Det skulle dock dröja fram till 4 minuter och 21 sekunder in i perioden innan Dennis Von Walden lyckades bryta dödläget och ge Wings ledningen med 1-0. Wings fortsatte att trycka på, men efter 9 minuter i perioden skakade Brödernas/Väsby stolpen med ett skott. Med 8 minuter och 17 sekunder kvar av perioden drog Oscar Pentler på sig en utvisning för Wings, men Wings försvarade sig klokt och klarade av utvisningen. Perioden avslutades med skottstatistiken 9-7 till Wings.

I den tredje perioden fortsatte Brödernas/Väsby att sätta press på Wings, som tvingades försvara sig djupt i egen zon. Efter 45 minuter och 59 sekunder drog Wings på sig ännu en utvisning när Gustav Eurenius blev utvisad. Med bara 56 sekunder kvar av utvisningen lyckades Brödernas/Väsby kvittera till 1-1. Sedan var det Brödernas/Väsby som tog över matchen. Vid 48 minuter och 24 sekunder ökade de sin ledning till 2-1, och med 10 minuter kvar av perioden slarvade Wings, vilket resulterade i ännu ett mål för Brödernas/Väsby och en ledning med 3-1.

Med bara 1 minut och 49 sekunder kvar på klockan ådrog sig Wings ytterligare en utvisning genom Dennis Von Walden. Sedan, vid 56 minuter och 44 sekunder, blev det ännu en utvisning, denna gång för Emil Hedström. Wings visade emellertid styrka i sitt boxplay och höll tätt i försvaret. Med 2 minuter och 21 sekunder kvar av matchen beslutade Wings att ta ut målvakten Marcus Johansson i ett sista desperat försök att komma tillbaka. Trots deras ansträngningar lyckades de inte göra fler mål och Brödernas/Väsby säkrade segern.

Sammanfattningsvis var det en dramatisk match med många utvisningar där Brödernas/Väsby visade sig vara starkare än sina lokala rivaler Wings. Brödernas/Väsby vann matchen med 3-1 och tog hem segern i detta spännande derby i Märsta inför 328 åskådare.

connys_helsida
wenngarn_jul_helsida
joes-helsida
ica_helsida
slottsby_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

pantamera_avc_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

storemore_helsida
allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

defacto_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

centrum_host_helsida

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
wnngarn_jul_outsider
storemore_out
joes_outsider
pantamera_out
ica_outsider
nrh_sigtuna
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider