valstadagen_pan
Josefin Brodd (M)Foto: Sigtuna kommun
Kerstin Eriksson (KD)Foto: Sigtuna kommun

Brodd lämnar som nämndordförande

Josefine Brodd kliver av posten som ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden och ersätts av Kerstin Eriksson (KD).

centrum_artikel_host

Brodd har varit ordförande sedan 2019 när hon tog över ordförandeskapet istället för Karsten Bjärbo (KD) som klev av på grund av hälsoskäl. Sista året av mandatperioden blir det på nytt KD som tar över ordförandeklubban i och med Kerstin Eriksson. Kommunledningen bestående av (M), (C), (L), (KD) och (SfS) har bestämt att samtliga styrande partier ska ha en ordförandepost i en nämnd.
– Pandemin har såklart präglat arbetet och tyvärr blev mycket av det planerade utvecklingsarbetet under 2020 satt på paus. Den extrema situation vi då befann oss i gav däremot värdefulla insikter om vilka satsningar som behövs framåt. Förra året var intensivt, men i en positiv bemärkelse till skillnad från föregående år. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta för en bättre äldreomsorg och omsorg för funktionsnedsatta tillsammans med Kerstin Eriksson, säger Josefin Brodd (M), i ett uttalande.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Wenngarns_cafe_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

joes-helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

nrh_sigtuna
valstadagen

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

connys_helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

defacto_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
connys
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
nrh
mp_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
valstadagen_outsider